ÜRETİCİNİN, DON’A KARŞI MÜCADELESİ

ÜRETİCİNİN, DON’A KARŞI MÜCADELESİ

ÜRETİCİNİN, DON’A KARŞI MÜCADELESİ

Ereğli’de ve Bütün yurtta Nisan ayının ortasında görülen aşırı soğuklar üreticiyi zor durumda bıraktı.

Beyaz Kirazıyla ünlü Ereğli İlçesinde üreticisi hava sıcaklığının eksinin altına düşmesiyle çiçek açmış meyve ve kiraz bahçelerini don’a karşı koruma mücadelesi veriyor.

İlçe Gıda Hayvancılık ve Tarım Müdürü Orhan Soylu’nunEreğli’nin Yıldızlı köyünde dün yapmış olduğu incelemelerde, çiftçiyi don olayına karşı uyarmış ve yapılabilecekler konusunda önerilerde bulunmuştu. Çiftçiler uyarıyı dikkate almış olacak ki bütün gece bahçelerinde nöbet tuttular.
Küresel ısınmayla birlikte gelen bu mevsimsel değişiklik çiftçiyi uyutmadı. Gece geç saatlere kadar bahçelerinde nöbet tutan çiftçiler bahçelerinde lastik, saman ve soba yaktılar. Don olayına karşı tetikte duran çiftçiler bütün geceyi bahçelerinde geçirerek sabahladılar. Ürünlerinin don olayından etkilenmesini istemeyen çiftçiler kötü hava şartlarına rağmen bahçede ürünleri için ateş yaktılar.

Ereğli’de Beyaz Kirazıyla anılan Yıldızlı sakinleri ise çiçek açmış ürün vermeye hazırlanan bahçelerindeki ağaçları aşırı soğuga karşı koruma çalışması gece boyu soğukla mücadelesi görüntülere yansırken, bahçelerde lastikler talaşlar ve samanlar yakılarak don riskini en askari duruma çekme çabası içerisinde bulunarak sabahlara kadar uyumadan gün ağırıncaya kadar bahçede lastikler yakarak soğuga karşı bahçelerini ısıtma mücadelesi verdiler.

İlçe Gıda Hayvancılık  ve Tarım Müdürü Orhan Soylu’nun yapmış olduğu soğuga karşı alınabilecek önlemler çağrısına üretici duyarlı davranınca sabahlara kadar bahçede yapmış oldukları çalışmalarıyla lastik yakarak kendince önlem almak için emek sarfettiler.

İşte gecenin o karanlığından sabah saatlerine kadar üreticinin soğukla,o mücadelesi göüntülere böyle yansırken Kiraz bahçesini dona karşı korumaya çalışan Üretici Nebi Muştul’un soğukla mücadesi ise böyle görüntülendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.