Uzun Kabak Yemekleri Yarıştı

Uzun Kabak Yemekleri Yarıştı

Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen ve Aile Sanat Merkezinde (ASEM) gerçekleştirilen programda Ereğli'nin geleneksel uzun kabak yemekleri yarıştı.

  Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve Ereğli protokolünün katılımı ile gerçekleştirilen programda uzun kabak yemeğini eski geleneksel sultanların tercih ettiği ifade edildi.

          Program öncesi yarışmacılardan Ülker Yılmaz, uzun kabağın tanıtımını yaparak yemeğinin yapılışını uygulamalı olarak gösterdi.

          Uzun kabağın Türkiye genelinde sadece bu bölgede yetiştiğini ifade eden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Bu ürünün yetişme sezonu 1-1.5 aylık bir süreci kapsıyor. Asma gibi yetişen bu ürünün besin değeri oldukça yüksek ve yapılan araştırmalara göre diyet ve hasta yemeği olarak tavsiye ediliyor. Kaburga eti ile pişirilen uzun kabak yemeğinin en önemli özelliği ise üzümün olmamış hali yani koruk suyu ilave edilmesi ve yemeğe tat vermesidir. Uzun kabak yemeği yöremizde çok sevilen ve tüketilen bu yemek çeşididir. Bugünkü programda bizleri ağırlayan ASEM Müdüresi ve yarışmacılara çok teşekkür ediyor, kendilerini kutluyorum" dedi.

          İlk kez uzun kabak ve yemeğini gördüğünü ifade eden Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise, "Lezzeti ve sunumu çok güzel. Kısacası test ettik, onayladık. Faydası oldukça yüksek olan bu yemeğin ve uzun kabağın tanıtılması gerektiğini düşünüyorum. Bu lezzeti bizlerle buluşturan hanımefendilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

          Konuşmaların ardından ise uzun kabak yarışmasına katılanlara çeşitli hediyeler verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.