Yaşam Mücadelesini Kazanan  Berat Bebek El Öpmeye Geldi

Yaşam Mücadelesini Kazanan Berat Bebek El Öpmeye Geldi

Doğuştan kalp sorunu yaşayan 75 günlük Berat Kerim Güney olumlu geçen tedavi sürecinin ardından yaşam mücadelesini kazanarak Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e el öpmeye geldi.

Yoğun duyguların yaşandığı buluşma anında Başkan Özgüven Berat bebeği kucağına alarak uzun uzun sevdi.

Konya Meram Tıp Fakültesinde dünyaya gelen Berat Kerim Güney’e yaşadığı kalp rahatsızlı sebebiyle doktorların “yaşamaz” tezini koyduklarını söyleyen anne Nafize Güney, “Öldürmeyen Allah yaşatıyor. Konya Meram Tıp Fakültesinde dünyaya gelen oğlum Berat Kerim Güney kalp sorunu yaşadı. Doktorlar oğlumun kalbinin üzün salkımı şeklinde olduğunu söyleyerek “Bu çocuk yaşamaz” dediler. Ereğli’ye geldik ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle Belediye Başkanımıza müracaat ettik. Sağolsun kendileri bizimle yakından ilgilendiler ve çocuğumun tedavisi için seferber oldular. İlk olarak Ankara Hacettepe Tıp Fakültesine gittik fakat bizi kabul etmediler. İnternet ortamında yapılan bir paylaşımla İstanbul Gebze Özel Anadolu Sağlık Merkezi bizi aradı ve tedaviyi gerçekleştireceklerini söylediler. 72 gün boyunca çocuğum tedavi oldu. Artık 2 ayda bir tedavi sürecimiz devam edecek” dedi.

Berat Kerim Güney’in yakalandığı hastalığın dünyadaki ikinci hastalık olduğunu ifade eden anne Nafize Güney, diğer çocuğunda yaşadığını oğlu Berat Kerim Güney’in de yaşayacağını söyledi.

Tedavi sürecinde kendilerine büyük destek olan Başkan Özgüven’i ziyaret ederek teşekkür ettiğini söyleyen Nafize Güney, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Maddi manevi desteğini her zaman yanımızda hissettik. Bugünde Başkanımızın elini öptürmeye getirdim. Yoğun mesaisi arasında bizlere vakit ayırdığı için kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Berat Kerim Güney’in rahatsızlığı nedeniyle üzüntü duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, “Berat bebeğimizin tedavisi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Kendisine kucak açan ve tedavisini üstlenen İstanbul Gebze Özel Anadolu Sağlık Merkezine de teşekkür ediyorum. Bundan sonra Berat bebeğimizin yanında yer alacağız ve her türlü desteğimizi kendisine vereceğiz. Allah kimseyi özellikle de yavrularımızla hastalıkla, ölümle sınamasın. Berat bebeğimizin sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini öğrendim. Çok mutlu ve de heyecanlıyım. Allah uzun ve de sağlıklı ömürler versin” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.