YENİ  DİYALIZ MAKİNASI ALINDI

YENİ DİYALIZ MAKİNASI ALINDI

YENİ DİYALIZ MAKİNASI ALINDI

Ereğli devlet hastanesine 13 yeni diyaliz cihazı geldi. 8 tanesi bakanlık tarafından gönderilirken 5 tanesi ise Konya eğitim ve Araştırma hastanesinden gönderildi.

Konu hakkında açıklama yapan Devlet hastanesi başhekimi Meriç Çağrı Ağır mevcut cihazlarımız yaklaşık 10 yıldır kullanılıyordu artık hemodiyaliz ünitemizde yatan hastalarımızın tedavisi yeni cihazlar ile yapılmaktadır, hastane olarak halkımızı düşünmeye ve elimizden geleni de yapmaya devam ediyoruz dedi.Yeni devlet hastanesi inşaatının en kısa sürede başlayacağını da belirten Ağır, ihalede hiçbir problem kalmadı, yeni firma önümüzde ki günlerde inşaata başlayacaktır inşallah tek temennimiz en kısa sürede yeni hastanemize kavuşmaktır dedi.

Hemo diyaliz bölümü görevli doktoru Ali Sayar ise yeni alınan cihazlar ile artık hastalarımızın tedavilerini daha güvenli şekilde yapıyoruz,bu bölümde hastalara haftanın altı günü hizmet veriyoruz dedi. Yaklaşık 42 diyaliz hastasının tedavi gördüğünü söyleyen Sayar,  bir hastanın ise makinada kalma süresinin 4 saat olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.