“Yitik Kimliğimizi Bulacağız ve Zenginleştireceğiz”

“Yitik Kimliğimizi Bulacağız ve Zenginleştireceğiz”

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Medeniyetten Kalbe Düşünce” adlı söyleşi programında Konyalılarla buluşan Prof. Dr. Sadettin Ökten, “Biz, yitik kimliğimizi arıyoruz. O kimliği de bu çağda yaşayarak ve yorumlayarak bulacağız ve zenginleştirece

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Medeniyetten Kalbe Düşünce” adlı söyleşi programında Konyalılarla buluşan Prof. Dr. Sadettin Ökten, “Biz, yitik kimliğimizi arıyoruz. O kimliği de bu çağda yaşayarak ve yorumlayarak bulacağız ve zenginleştireceğiz” dedi. Programın moderatörlüğünü yapan Şair Serdar Tuncer ise birbirinden güzel şiirler seslendirdi.

Şehir ve medeniyet, özellikle de İslâm Medeniyeti konularındaki birikimiyle tanınan Prof. Dr. Sadettin Ökten ile Şair Serdar Tuncel, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “Kültür-Sanat Buluşmaları” kapsamında “Medeniyetten Kalbe” adlı programda Konyalılarla buluştu. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve büyük ilginin olduğu programda bilgi birikimlerini ve gözlemlerini katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Sadettin Ökten, “Biz, yitik kimliğimizi arıyoruz. O kimliği de bu çağda yaşayarak ve yorumlayarak bulacağız ve zenginleştireceğiz. Yani bizler, taklit olan ve bize ait olanı değil kendimize ait olanı yaşayarak kimliğimizi bulacağız” ifadelerini kullandı. Osmanlı’nın o zamandaki dünyada tüm medeni ve ilmi birikimi toplayıp yeni bir medeniyet kurduğunu hatırlatan Ökten, “Peki ilim niye Osmanlı’da? Çünkü devlet orada, düzen orada, nizam orada. İlim elbette oraya gelecek. İlim kargaşa istemez, ilim anarşi istemez. Tabii ki bir de Osmanlı Sultanları gittikleri yerlerde ulemaları toplayıp getiriyor. Biz hep sanatı biliriz. Tasavvufu daha tam anlayamadık. İşte Hz. Pir burada. Evtad–ı Erbaa dediğimiz 4 önemli insan var bu topraklarda. Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana Celaleddin Rumi, Hacı Bayram-ı Veli ve Şeyh Şaban-ı Veli. Sarı Saltuk da Rumeli’de. Yani yeni bir oluşum var, yeni bir medeniyet gelişiyor” dedi. Programın moderatörü Şair Serdar Tuncer de okuduğu birbirinden güzel şiirler ve sohbeti ile programa renk kattı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.