3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Önce insan diyen, insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören herkesin engelli vatandaşlarımızın sorunlarıyla hemhal olmak, yakından ilgilenmek durumunda olduğunu belirten Başkan Dursun, “Bütün insanları, bütün insanlığı kucaklamayan, insanlığa aynı gözle bakmayan hiçbir anlayış insani ve vicdani olamaz . Engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkan vermek en temel amacımızdır” dedi.

Engelli kardeşlerimizin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamanın, başarılarının farkına varmanın sadece bir günün sınırlarına hapsedilemeyecek kadar önemli olduğuna vurgu yapan Dursun, mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

 "AK Parti olarak engelsiz bir dünya için mücadele veriyoruz. Biz engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal politikalarımızı yardım eksenli değil, hak eksenli bir anlayışla şekillendirdik. Bu sürecin en büyük hâsılası ise, ülkemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik bakış açısının, zihniyetin kökten değişmesidir. Yapılan çalışmaları bir lütuf olarak değil uzun süredir eksikliği hissedilen hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak değerlendiriyoruz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla milletçe engellilik konusu karşısında daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı davranmak zorunda olduğumuzun altını bir kez daha çizmek istiyorum"dedi.

Dursun, "Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün engelli vatandaşlarımıza daha huzurlu bir hayat getirmesini ve bütün insanlık için engelsiz bir dünya umuduyla hayatın onlara hep sevinç, mutluluk ve kolaylıklar sunmasını diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.