360 Kapasiteli Yurt Binasının Temeli Atıldı

360 Kapasiteli Yurt Binasının Temeli Atıldı

Toroslar İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından TOKİ bölgesine kazandırılan 360 yatak kapasiteli öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Ereğli kaymakamı Hasan Bağcı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli Toroslar İlim ve Kültür Derneği Başkanı İbrahim Aygın ile çok sayıda kişinin katıldığı temel atma töreninde konuşan Dernek Başkanı İbrahim Aygın, dernek olarak bir eğitim yuvasının daha temelini atmanın hazzını yaşadıklarını söyledi. Toroslar İlim ve Kültür Derneği tarafından TOKİ bölgesine 10 bin metre kare alana yapılan yurt binasının 6 bin metre karesinin kapalı 3 bloktan oluşacağını ifade eden Aygın, bir bloğun idari ve sosyal faaliyetler alanı olarak kullanılacağını, diğer iki bloğun ise 260 öğrenci kapasitesi ile hizmet vereceğini belirtti. Aygın, bir sosyal tesis niteliğinde olan yurt binasının 750 kişilik toplantı salonu ve bin kişi kapasiteli camisi ile bölgeye ivme kazandıracağını dile getirdi.

Mübarek bir hizmetin temelini atma töreninde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ise, böylesine müstesna eğitim binalarının Türkiye’nin aydınlık geleceğine ufuk açacak nesiller yetiştireceğini kaydetti.

Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı ise, yatırımların en baki olanının eğitime yapılan yatırımlar olduğuna dikkati çekerek, Ereğli’de Konya’da ve Türkiye’de eğitim alanının daha uç noktaları kapsaması açısından eğitim kurumlarının çoğaltılmasında aktif rol oynamak gerektiğini kaydetti.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından dualar eşliğinde yurt binasının temeli atıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.