500 Yatak Kapasiteli Yurt Açılışını Başbakan Erdoğan Yaptı

500 Yatak Kapasiteli Yurt Açılışını Başbakan Erdoğan Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aralarında 500 yatak kapasiteli Ereğli Yüksek Öğrenim Öğrenci yurdunun da bulunduğu 53 öğrenci yurdunun toplu açılışını gerçekleştirdi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) tarihinin en büyük açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle gerçekleştirildi. Yapılan açılış töreninde Ereğli’ye kazandırılan 500 yatak kapasiteli yüksek öğrenim öğrenci yurdunun da açılışı gerçekleştirilmiş oldu. Türkiye Voleybol Federasyonu Spor Salonu’nda binlerce öğrencinin katıldığı törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, kendi üniversite hayatını öğrencilere anlattı. 60 kişinin kaldığı koşullardan geldiklerini, bunun sıkıntılarını yaşadıklarını söyledi. Erdoğan, gençlerin artık ilkel şartlarda yaşamayacağını, bir veya üç kişilik, içinde banyosu tuvaleti, buzdolabı, televizyonu olan yurtlar yapıldığını ve daha modern koşulların sağlanacağını kaydetti.

Milletten aldıklarını, milletin evlatlarına iade etmenin bahtiyarlığı içinde yaptıklarının altını çizen Erdoğan, açılışı gerçekleştirilen yurtların maliyetinin 882 milyon lira olduğunu belirtti. Yurtlarda kalan öğrencilerin çoğunun kendi evlerinde dahi sahip olamadıkları bir konforla eğitimlerini sürdürme imkânı bulduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye genelinde ve Kıbrıs’ta toplam 308 bin yasak kapasiteli 344 yurtla öğrencilere hizmet verildiğini söyledi.

128 bin 500 yatak kapasitesini oluşturan 286 yurt ve bloğun son 10 yılda hizmete açtıklarını anlatan Erdoğan, geleceğin emanet edildiği çocukların, huzur içinde, her türlü imkâna sahip şekilde barınmalarını istediklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.