826 Bin Ton Şeker Pancarı İşlendi

826 Bin Ton Şeker Pancarı İşlendi

Ereğli Şeker Fabrikası Müdürü Mustafa Yaylacı, 2012 yılı Kampanya döneminin 28 Aralıkta biteceğini söyleyerek, “ 2012 yılı kampanya dönemimizde rekorlara imza attık” dedi.

Yaylacı, “Toplam işlenecek pancarın 826 bin ton olduğunu bundan 119 bin ton kristal şeker üretildiğini, ayrıca 313 bin ton melas, 194 bin ton yaş küspe elde edildiğini” söyledi. Çiftçiye ödenen nakdi avans miktarlarının 45 milyon 80 bin TL olduğunu ifade eden Yaylacı, 2013 yılı için Ereğli Şeker fabrikasının kotasının 1 Milyon 150 bin tona çıkarıldığını açıkladı. Bu yıl fabrikamız 9200 Ton/gün pancar işletme kapasitesi ile günlük 350 ton kristal şeker üreterek bir ilke imza atmıştır diyen Mustafa Yaylacı, üretim kapasitesindeki artışın doğalgaz geçmelerinin büyük etkisi olduğunu söyledi.  Yaylacı, Ereğli’nin hem hava kirliğinin azaltma hem de daha bir yakıt olan doğalgaza geçilmesi bizim için büyük avantaj oldu. Doğalgaza geçmek için verdiğimiz mücadeleye fazlasıyla değdi. Ayrıca doğalgaza geçmemiz maliyet giderlerini de düşürerek fabrikamızın karlılığını artırmıştır” şeklinde konuştu.

Yaş Pancar posası ile ilgili olarak ta açıklamalarda bulunan Fabrika Müdürü Mustafa Yaylacı, “Şeker fabrikası Genel Müdürlüğümüz tarafından 22 Kasım 2012 tarihli “Yaş Pancar posa” başlıklı yazısı gereğince şirketimize pancar teslim eden üreticilere verilmesi kararlaştırılmıştır. Üreticilerimizin teslim ettikleri pancar miktarları dikkate alınarak üreticilerimize pancar posası verilmiştir” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.