Acar: Üçüncü dönem için aday değilim

Acar: Üçüncü dönem için aday değilim

Ereğli Ticaret Odası Başkanı Amil Acar, Anayasa Mahkemesinin üçüncü dönem başkanlık adayı için önünü açmasına rağmen aday olmayacağını açıkladı.

2 dönemdir üst üste Ereğli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Amil Acar, düzenlediği basın toplantısında 2013 yılı Şubat ayında yapılması planlanan Borsa Başkanlığı seçimlerinde aday olarak çıkmayacağını ifade etti.

Kendi gibi aday adayı olan Zekeriya Ünlü ile ortak bir karar alarak Ereğli’nin tanınmış esnaflarından İbrahim Kalkan’ın aday çıkaracaklarını ve destekleyeceklerini söyleyen Acar, sürecin hayırlı olmasını dilediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ 1995 yılında aldığım Ereğli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimi 17 yıldır hakkı ile yerine getirmeye çalıştım. Göreve geldiğimiz yıllarda bölgede çok pasif bir durumda olan Borsamız, şimdi Konya Ticaret Borsası’nın ardından en yoğun borsa” dedi.

Kendisine başkanlıktan çekilmesi ve aday olmaması yönünde baskı yapıldığı söylemlerine de cevap veren Acar, “ Bunların hepsi tamamı ile aslı olmayan spekülasyonlar. Aday olmama kararımı öncelikle ailemin isteği ve yakın dostlarımın görüşleri sonrasında karar verdim” şeklinde konuştu.

Ereğli Ticaret Borsasının Amil Acar ve Zekeriya Ünlü tarafından aday çıkarılan İbrahim Kalkan ise, “ Her iki kardeşimize de bana bu görevi layık görmelerinden ötürü teşekkür ediyorum. Başkan seçilmemiz halinde inşallah yepyeni bir yönetimle Ereğlili hemşerilerimize hizmet edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.