Açık Öğretim Mezunları Bu Habere Dikkat!

Açık Öğretim Mezunları Bu Habere Dikkat!

Hem lise mezunu, hem de meslek sahibi olacaklar haberimize dikkat. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek, hem lise mezunu hem de meslek sahibi olmak isteyen öğrencilere yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

Şimşek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yeni değişen eğitim sistemiyle birlikte 2012 yılında ilköğretimi bitirip örgün eğitime devam etmeyen öğrencilerimiz Açık Lise’ye kayıt yaptırmak şartıyla Mesleki Eğitim Merkezlerine çırak öğrenci olarak kayıt yaptırabileceklerdir. Bu şekilde hem lise mezunu hem de meslek sahibi olabileceklerdir. 2012 Yılından önce ilköğretim okulundan mezun onların ise lise zorunluluğu olmadığından doğrudan Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıtları yapılabilmektedir.

Mesleki Eğitim Merkezinden mezun olup kalfalık belgesi alanlar ve daha sonra ustalık belgesi alanlar kendilerine ait işyeri açabilmekte, mesleklerine uygun firmalarda usta olarak istihdam edilebilmektedirler. Hem lise mezunu olmak hem de aynı anda meslek sahibi olmak isteyen ve örgün eğitime devam etmekte zorlanan vatandaşlarımızı Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yaptırmaya davet ediyoruz.

Kış dönemi çırak öğrenci kayıtları 02.01.2013 - 31.01.2013 tarihleri arasında yapılacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.