Ahmet Sorgun: Seçimlerin Erkene Alınması Bizi Etkilemez

Ahmet Sorgun: Seçimlerin Erkene Alınması Bizi Etkilemez

Ak Parti Konya İl Teşkilatı tarafından haftada iki kez gerçekleştirilen Yürütme Kurul toplantısının bir ayağı Ereğli'de Yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda İl Başkanı Ahmet Sorgun, "Türkiye sınırlarına hapsedilmek isteniyor" dedi.

Ak Parti Konya İl Teşkilatı Yürütme Kurulu Toplantısı Ereğli İlçe Teşkilatı Yürütme Kurulu üyelerinin de katılımı ile Ereğli'de gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen yürütme kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Ak Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun önemli açıklamalarda bulundu. Ak Partinin projeleri kapsamında Türkiye'nin 2023 vizyonundan bahseden Sorgun, " Türkiye kişi başına düşen yıllık geliri 10 bin 500 dolar iken Dünyanın birçok yerine yardım götürdüğünü görüyoruz. 2023 hedeflerimizde kişi başına düşen geliri 25 bin dolar olarak yakaladığımızda neler yapmayız ki" dedi.

Türkiye'nin kişi başına düşen milli geliri düşükken bile dünya devletlerine yardımcı olmasından dolayı önünü kesmek için başına çorap örülmek istendiğini söyleyen Sorgun,"Türkiye'nin kendi sınırları içinde uğraşmasını istiyorlar. Türkiye'ni dışarıya açılmasını istemiyorlar. Hâlbuki bu millet 780 bin kilometre kare sınırla hapis olacak bir millet değildir. Bu millet bir imparatorluğun bakiyesi olan bir millettir. Bu millet kültür ve medeniyet olarak 780 bin kilometre kare alana hapis edilemez. Bu yüzden mücadelemize bu noktadan bakmamız gerekiyor. Ama Allahın izni ile geleceğimiz en iyi noktadan bizi kimse alıkoyamayacak. Bu ülkeye sevdamızdan kimse vazgeçiremeyecek" diye konuştu.

 - Yeni Belediyeler Reformu En İyi Konya'da Uygulanır

Ülkenin geleceğine dair bir dertleri olduğunu ifade eden Sorgun, önlerinde yoğun bir sürecin olduğunu kaydetti. Yeni bir anayasa sürecine gidildiğini belirten sorgun, " En iyi kanunlar kötü uygulayıcıları olduğu sürece kötü sonuçlar doğurur. Ama iyi uygulayıcılar olduğu sürece de İyi kanunlar iyi sonuçlar doğurur" diyerek, yeni belediyeler reformundan da bahsetti. Sorgun, yeni belediyeler reform sürecinin en iyi şekilde Konya'da uygulanabileceğini söyledi.

- Seçimlerin Erkene Alınması Bizi Etkilemez

Yerel seçimlerin anayasada yapılacak bir değişim ile erkene alınabileceğini hatırlatan Sorgun, " Bizim için yerel seçimlerin öne alınmasının ya da alınmamasının hiçbir önemi yok. Bizler dersine her gün hazırlanan bir talebenin sınava hazır olduğu gibi seçimlere hazırız. Seçim telaşına hiç bir zaman kapılmayız. Her gün dersine çalışan sınav telaşı olmadığı gibi,  bizlerde belediyeler olarak verimli çalışmalar ürettik ve seçimlerden umutluyuz. Sürekli hareket halindeyiz."

 -Teşkilat Olarak Kimsenin Karşısında Değiliz

Ak Parti İl Teşkilatı ve İlçe Teşkilatları olarak hiçbir aday ve aday adayının önünde ya da arkasında olmadıklarını söyleyen Sorgun, " Teşkilatlarımızdan istirhamımız şu. Bu bir demokratik süreçtir. Herkes aday adayı veya aday olabilir. Herkes şunu iyi bilmelidir ki teşkilatlarımız kimsenin önünde veya arkasında değildir. Kimsenin karşısında veya yanında değiliz. Bu bir olgunluk sürecidir. Şimdiye kadar kimsenin yanında ve karşısında olmadığımı ispatladık. Bu süreçte de bu duruşumuzu ispatlayacağız. Zaten perşembenin gelişi çarşambadan belli olur" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.