Aile Polisi Ereğli'de Faaliyete Geçecek Mi?

Aile Polisi Ereğli'de Faaliyete Geçecek Mi?

Türkiye’de ilk kez Siirt’te kadına şiddet olaylarının önlenmesine yönelik başlatılan “Aile Polisi Uygulaması” akıllara Ereğli’de de uygulamanın başlatılıp başlatılmayacağı sorularını getirdi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ereğli’de de kadına karşı şiddet olayları her geçen gün artıyor. Ereğli’de en son kadına şiddet haberleri 4 gün önce yapıldı. Devletin kadına şiddet olaylarının önlenmesine yönelik başlattığı “Aile Polisi Uygulaması” nın Ereğli’de ne zaman hayata geçeceği ise akıllarda soru işareti bıraktı. Hemen her gün bir yerlerde şiddete uğramış eşinden dayak yemiş bıçaklanmış hatta öldürülmüş kadın haberleri izliyoruz. Aile içi şiddet çoğunlukla hastanede ya da morg ta son buluyor. Devlet kadına şiddeti aile içi şiddeti önleyebilmek için birçok adım attı. Bunlardan en önemlisi de aile içi şiddetle ilgilenecek özel bir ekip kuruldu. “Aile polisi”.

Şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla ilk kez Siirt'te de başlayan “Aile Polisi” uygulamasının Ereğli’de de kurulması önemle beklenirken, şimdi ise gözler Ereğli Emniyetinden gelecek “Aile Polisi” uygulamasının başladığı haberlerinde.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.