Ak Parti Konya Milletvekili Av. Gülay Samancı’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Açıklaması

Ak Parti Konya Milletvekili Av. Gülay Samancı’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Açıklaması

Her şeyden Önce Bir Anne, Bir Anne Adayı Olan,  Memleketimize Ve İnsanlığa Faydalı Nesiller Yetiştiren Tüm Kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü Tebrik Ediyorum.

Kadın Olmak Büyük Bir Sorumluluk, Cesaret Ve Metanet İster. Toplumların Geleceği Ve Başarıları Kadın Faktörünün Etkinliğine Bağlıdır. Bu Sebeple İnsanlık Tarihinin Düzenleyici Ve Birleştirici Mayası Her Zaman Kadın Olmuştur. Çünkü İlk İnsandan Beri İnsanlığın Yarısı Erkek, Yarısı Kadındır. Bunlardan Hangisini Çıkartırsanız Çıkartın, Geriye İnsanlıktan Eser Kalmaz.Annelerimize, Kız Kardeşlerimize,  Kız Evlatlarımıza, Tüm Kadınlarımıza Göstereceğimiz Saygı, Muhabbet Aslında Tüm İnsanlık Adınadır.

Kadını Meta Olarak Gören, Sırf Cinsiyetinden Dolayı Zulmeden Hiç Bir Toplumun Geleceği Aydınlık Olamaz. Bizim İnancımızın Da Kültürümüzün De Özünde Böyle Bir Ayrımcılık Ve Uygulama Yoktur. Bizler Biliriz Ki, Cinsiyetinden Bağımsız Olarak Her İnsanın Farklı Özellikleri, Farklı Sınırları, Farklı Kabiliyetleri Vardır.

Bundan 1,5 Asır Önce Bir Grev Esnasında Hayatını Kaybeden Kadın İşçiler Anısına Başlatılan Ve Kadınların Sorunlarını Dile Getirme Amacı Taşıyan Dünya Kadınlar Günü Elbette Ki Dünya Kadınları İçin Çok Büyük Bir Önem Arz etmektedir. Ancak Ortadoğu’da, Myanmar’da, Sincar Uygur Özerk Bölgesinde Hakları Gasp edilen Kadınların Sorunlarını Kimseler Dile Getirmiyor. Çocukları Kaçırılarak Dağa Çıkarılan Annelerin Feryatlarını Kimseler Duymuyor.

Bizler Ak Parti Olarak Gerek Kuruluş Felsefemizde Gerekse Uygulamalarımızda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Da Destekleriyle Bugüne Kadar Kadın Haklarını Savunma Ve Koruma Noktasında Geçmişle Kıyaslanamayacak Şekilde Çalışmalara İmza Attık. Kadınlarımızın Sosyal Ve Ekonomik Hayatta Daha Fazla Aktif Olması İçin Gerekli Çalışmaları Yaptık.

Yakın Zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın Açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planında Kadın Haklarının Genişletilmesi Konusunda Da Somut Adımlar Atacağız.

Ceza İnfaz Kurumları Ve Tutukevleri İzleme Kurullarının Etkinliğinin Artırılmasında Kadın Temsili De Dikkate Alınacaktır.

Aile İçi Şiddette Kadına İlişkin Suç Kapsamı Genişletilmekte, Eşe Karşı İşlenen Suç Kapsamı Boşanmış Eşi De Kapsayacaktır.  Israrlı Takip İse Ayrı Bir Suç Olarak Düzenlenecektir. Şiddet Mağduru Kadınların Hak Arama Yollarını Etkin Bir Şekilde Kullanmaları İçin Avukat Görevlendirilmesi İmkânı Getirilmek Suretiyle

Cinsel Saldırı Mağduru Kadınlar İçin Hastanelerde Özel Merkezler Ve Kadın Destek Birimleri Yaygınlaştırılacaktır. Şiddet Mağduru Kadınların Haklarını Etkin Şekilde Kullanmaları İçin Avukat Görevlendirilmesi İmkânı Getirilecek, Adli Yardım Hizmetlerinden Yararlanma Şartları Kolaylaştırılacaktır.

Tehdit Altındaki Kadınlarımızın Daha İyi Korunması İçin Önleyici Ve Koruyucu Kapasite Artırılacak, Haklarında Uzaklaştırma Kararı Verilenler Başta Olmak Üzere Aile İçi Şiddet Ve Kadına Şiddet Uygulayanların Rehabilitasyonu Sağlanacak, Öfke Kontrolü Ve Stres Yönetimi Gibi Etkili Programlar Geliştirilecektir.

Kadınlarımıza Hukuki Desteklerin Yanında Ekonomik Olarak Da Desteklerimiz Devam Etmektedir. Kamu Kuruluşlarımız Ve Sivil Toplum Örgütlerimiz Kadınlarımızın Ekonomik Hayatta Daha Ektin Olması Ve Projelerini Hayata Geçirmeleri İçin Her Türlü Ekonomik Ve Teknik Desteği Vermektedir.

Tüm Dünya Gibi Ülkemizi De Etkileyen Pandemi Sürecinin Sonunda Daha Güçlü Yarınlara Hep Birlikte Ulaşacağımıza İnancım Tamdır.

Bu Vatan Uğruna Canlarını Veren Kadın Şehitlerimizi Rahmet Ve Şükranla Yad Ediyor, Evlatlarını, Yakınlarını Kaybeden Kadınlarımıza Başsağlığı Ve Sabırlar Niyaz Ediyor, Tamamlayan, Düzenleyen, Geliştiren Ve Yön Gösteren Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Tebrik Ediyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.