Aldemir’den İktidara Maaş Tepkisi

Aldemir’den İktidara Maaş Tepkisi

Türkiye İşçi emeklileri Ereğli Temsilcisi Fevzi Aldemir, iktidarın işçi emeklileri üzerinde uyguladığı politikayı eleştirerek önemli açıklamalarda bulundu.

Emeklilere maaş yönünden haksızlık yapıldığını savunan Türkiye İşçi emeklileri Ereğli Temsilcisi Fevzi Aldemir, “Son on yılın kasım ayları dikkate alındığında TÜFE’deki artış toplamda yüzde 146 olurken; gıda, ulaşım, kira, ısınma, haberleşme, elektrik, temizlik gibi zorunlu tüketim kalemlerinin fiyatları ortalama yüzde 186 zamlanmıştır. Hükümet sahibine teslim etmek yerine, emekli dul ve yetimin hakkını yemeye devam ediyor” dedi.
 

Aldemir açıklamasında, şunlara değindi: “Hükümet her zaman olduğu gibi önümüzdeki yılda vereceği maaş zammını geri alacak. 2013 bütçesinde KDV ve ÖTV gibi memur, emekli ve dar gelirlinin sırtına yapıştırılmış vergilerde yüzde 18’lik bir artış öngörülmüş, emeklilerin maaşına ise yüzde 3 + 3, toplam yüzde 6 zam yapıyor. Sadece KDV ve ÖTV’de ki artış ise yüzde 18 oluyor. Bu dar gelirlinin, emeklinin satın aldığı her şeyin üstüne o kadar daha zam yapılmasıdır. Gelir dağılımı her geçen yıl emekliler aleyhine bozulmaktadır. Hükümet vergi külfetini KDV ve ÖTV ile dar gelirli ve emeklilerin sırtına yüklemekte, nimeti ise mutlu azınlığa vermektedir. Herkesten kazancı oranında vergi toplayarak, adil bir gelir dağılımı sağlamakla yükümlü olan iktidar, çok kazanandan az vergi alarak, vergi adaletsizliğine imza atmaktadır.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.