Altay ve Erdal Seçim 2019 Programında

Altay ve Erdal Seçim 2019 Programında

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, İlk defa Ereğli Televizyonlarına konuk oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay ve beraberinde Cumhur İttifakının Ereğli Belediye Başkan Adayı Adem Erdal Metro Tv’de yayınlanan ‘Seçim 2019’ programında Emrah Çakıcı ve Atalay Atmaca'nın program konuğu oldu. Büyükşehir Belediyesinin Ereğli’ye yaptığı ve yapılacak olan önemli yatırımlar ve hakkında bilgi verdi.

ALTAY; EREĞLİYE 145 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Cumhur İttifakı Ereğli Belediye Başkan Adayı Adem Erdal ile birlikte katıldığı programda, Ereğli’ye bugüne kadar 145 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını ifade eden Altay, Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Ereğli’mize destek olup çıtayı daha da yükseğe çıkarmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz 5 yılda Ereğli’ye 145 milyon liralık yatırım yaptık. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Ereğli’ye yaptığımız yatırım Ereğli’mizin çehresini değiştirdi dedi.
Altay, Ereğli ile gönül bağı olduğunu ifade etti. Ereğli benim için özel bir ilçe, Selçuklu Belediye Başkanlığı dönemimde ve daha önce de Ereğli’yi zaman zaman ziyaret ederdim. Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemimde de Ereğli’yi ziyaret ediyorum, hemşerlerimle birlikte oluyorum.
Konya’mızın merkezden sonra en büyük ilçelerinden biri olan Ereğli, Tarih boyu hem Selçuklu hem Osmanlı dönemlerinde Ereğli önemli bir yerleşim yeri oldu. Yine Cumhuriyet tarihimizde de Ereğli’miz bu konumunu korudu. Gerek okur yazar oranının çokluğu, gerek tarım ve hayvancılıkta Ereğli’mizin geldiği nokta hepimizi sevindiriyor. Siyah Havuç üretimi ve Süt ürünlerinde Ereğli ön plana çıkıyor. Benim Ereğli ile gönül bağım var. İlçemizin sokaklarında yürürken ayrı bir keyif alıyorum. Bu vesile ile tüm Ereğlili kardeşlerime teşekkür ediyorum. Onlar da bize gönüllerinde yer verdiler. Ulu cami, Ağalar Mescidi ve Rüstem Paşa Kervansarayı gibi yapılar Ereğli’mizin geçmişi ile bu gününü birbirine bağlıyor. Bizim yapmamız gereken Ereğli’yi geçmişinden aldığı güç ile geleceğe taşımak. Bunu yapacak gücümüz de var Elhamdülillah diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, Ereğli’ye yapılan yatırımlar hakkında şu ifadelere yerdi: Ereğli’de yaklaşık 100 personelimiz var. Ereğli bizim yönetim anlayışımızın ayrılmaz bir parçası. Hizmet planlamamızı da yaparken Ereğli’ye ayrı bir başlık açtık. İlçe Belediye Başkan Adayımız Adem Erdal kardeşimle birlikte bu çalışmalara yenilerini ekleyeceğiz dedi.
Altay; Son 5 yılda Ereğli’de su ve kanalizasyon hizmetlerimize 66 milyon TL harcadık. Prestij Cadde ve sokaklar için 33 milyon yatırım yaptık. Ereğli, Büyükşehir Belediyemizden en fazla destek alan ilçelerin başında gelmektedir. Ereğli Şehir Konağımızı tamamladık hizmete açtık. Ereğlili kardeşlerimiz şimdi bu tesislerden faydalanıyorlar. Yine Ereğli’de 5 milyon maliyet ile asfalt plentimizi açtık.
Ben Ereğlili kardeşlerimizin eğitime verdiği değerli yakından biliyorum. Ek derslik konusunda en fazla yatırım yaptığımız ilçe Ereğli oldu. Eğitim için Ereğli’ye 12 milyon lira bütçe harcadık.
Ereğli Rüstem Paşa Kervansarayımızın restorasyonu tamamlandı. Tarihe sahip çıktık. O bölgede Ereğlili kardeşlerimizin anıları var, onları yaşatmak için 8 milyona yakın maliyetle bu işi tamamladık.
Burada önemli olan şudur; ilçe belediyemizle koordineli çalışırsak kazanan Ereğli olacaktır. Bu söylediğim rakamları farklı bir görüşten ya da bağımsız bir belediye başkanı ile yönetilen Ereğli’de yapmak mümkün mü? Çünkü yerel yönetimlerde önemli olan uyumdur. Ahenkli çalışırsak kaynakları boşa götürmemiş oluruz. Burada Mevcut Belediye Başkanımız Özkan Özgüven’e de teşekkür ediyorum. Bundan sonra bu yatırımlara Adem Erdal başkanımızla devam edeceğiz.
Altay yeni dönemde Ereğlİ’ye yapacakları yatırımlar hakkında ise şu ifadelere yer verdi: Daha önce de söylediğim gibi Ereğli Konya’mızın gözbebeği. Ereğli yeni hizmetleri ve yatırımları hak ediyor. Bunu yapacak elbette AK Parti Belediyeciliğidir.
AK Parti Belediyeciliği yatırım ve hizmet demektir. Biraz önce saydığım yatırımları Ereğli’ye kazandıran AK Parti belediyeciliğidir. Bu hizmetlerin devam etmesi için Ereğlili kardeşlerimizden Adem Erdal başkanımıza destek istiyorum.
Ereğli Rüstem Paşa Kervansarayı içinde Millet Kıraathanemizi açacağız. İlçelerimizde ilk açtığımız Millet Kıraathaneleri içinde yer alacak bu yatırım ile Ereğli’mizin sosyal hayatına değer katacağız.
Taş Evler Projemizin birinci etabına başlayacağız. Bu bölgemizi de Ereğli’mizin kültür sanat ve turizmine kazandıracağız.
İlçe Belediyemizle birlikte Ereğli’mize yarı olimpik yüzme havuzu yapmak için seçimden hemen sonra çalışmalara başlayacağız. Gençlerimizin önemli bir isteğini yerine getirmiş olacağız.
Daha önce söz verdiğim 100 kamyon malzeme desteğini yerine getirdik. Buradan 50 kamyon malzeme desteği müjdesini de veriyorum dedi.
Gençlerimizin ders çalışma kitap okuma ve sosyal hayata kazandırılması için Ereğli’de Gençlik Merkezi açmayı planlıyoruz.
Tüm bu yatırımlara ilave olarak İlçe Belediyemizle oturacağız ve Adem Erdal Başkanımız ile Ereğli’ye neler yapabilir bunu istişare edeceğiz. Sadece Adem kardeşimizle değil Ereğli’li kardeşlerimizle de oturup Ereğli’mizi Ortak Akıl ile yöneteceğiz.

Türkmen Zengen Mahalleleri arası ile Kutören-Belkaya yollarında yaşanan sıkıntıları da gidereceklerini söyleyen Altay, Aslında bu yolların yapımı için geç kaldık. Zaman ve ekonomik koşullar nedeniyle geç kaldığımız bu yolları en kısa sürede tamamlayacağız diye konuştu.

Bazı mahallelerde kanalizasyon ile ilgili sorun yaşandığını kaydeden Altay, Bu sorunlar planlarımızda mevcut. Yeni dönemde giderilecek. Ancak şunu da ifade edelim imar konusunda yaşanan sorunlar var öncelikle onun çözülmesi gerekiyor. Adem Başkanımız bu konuda gereken çalışmaları süratle yapacaktır. Bizde kanalizasyon çalışmalarını bitireceğiz dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Ereğli’ye yeni bir otogar yapacaklarını belirterek, “Adem bey bizden böyle bir talepte bulundu. Bizde söz verdik. İlk kez de bu yatırımı buradan açıklıyorum diyen Altay, Ereğli’ye hayırlı olsun diye konuştu.

ERDAL, EREĞLİ GİRİŞİNE ÖNEMLİ DÜZENLEME

Cumhur ittifakı Ereğli Belediye Başkanı Adem Erdal ise Ereğliye önemli yatırımlar yapacaklarını ifade ettiği konuşmasında,Ereğli girişine yapılacak olan önemli düzenleme ile Ereğli girişin güzelleşeceğini ve yeni Ereğli şehir stadyumu yapılacağının müjdesini verdi. Erdal, hızlı tren hattının ise Ereğlinin gelişmesine hız katacağının ifade etti.

Altay, 31 Mart seçimlerinde Ereğlililerden Adem Erdal’a destek vermelerini istedi, Ereğli, Büyükşehir ve Hükümet olarak uyumlu bir çalışma için Ereğlili hemşerilerimden 31 Mart’ta destek istedi.

dsc_3699-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.