ANKARA'DA GÜLÜM OSMAN FIRTINASI ESTİ

ANKARA'DA GÜLÜM OSMAN FIRTINASI ESTİ

Ankara Karayel koşusunda, Ereğli topraklarında yetiştirilen GÜLÜM OSMAN "uçan fırtına isimli Hacı İpek'in tayı kazanarak ipi göğüsledi.

Karayel koşusunda GÜLÜM OSMAN "uçan fırtına" 300 de sonuncu son 100 liderliği alarak kazandı.

12 Eylül Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan 6.Koşu G1 Karayel koşusunda 2 yaşlı İngiliz taylarının 1300 metre Çim pist yarışında GÜLÜM OSMAN Son virajı 5 atın dışından dönerek en dış kulvara tekrar çıkması son 300 de sonuncu durumda olan GÜLÜM OSMAN "uçan fırtına" son 100 de liderliği alan safkan 1,5 boy farkla 1.18.91 derecesi jokeyi Hişman Çizik ile kazanırken son 800: 0.46.80 oldu.

Koşuyu ikinci bitiren GLITZY üst üste dördüncü kez GÜLÜM OSMAN gerisinde ikinci olurken değişen jokeylerin rağmen hiç biri son virajı döndü mü safkanı GÜLÜM OSMAN'ın dışına çıkaramadı ANADOLU ASLANI 1 boy tereddütlü koşuya başladı. boşlukta yarışı üçüncü bitirdi. Hişman Çizik fotoyu geçtikten sonra atın üstünde ayağı kalkarak Allaha şükretti. Koşuya protesto çekildi Komiserler kurulu red etti.

Ereğli'mizin adını Ankara'daki, Karayel koşusunda başarıyla temsil eden ve o muhteşeme atağı yapan, GÜLÜM OSMAN isimli tayı yetiştiren ve bu önemli koşuyu kazandıran, Hacı İpek'i tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

1.jpeg

6.jpeg

2.jpeg

4.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.