Arazi toplulaştırması anlatıldı

Arazi toplulaştırması anlatıldı

Ereğli Sağ Sahil Sulama Birliği tarafından düzenlenen toplantıda arazi toplulaştırması konusunda çiftçilere bilgiler verildi.

Ereğli Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Arazi Toplulaştırması Daire Başkanı Hacı Veli Deveci, Konya ve çevresinde 93 bin hektar alanda arazi toplulaştırması gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye genelinde 52 ilde arazi toplulaştırması noktasında çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Deveci, Türkiye genelinde ise 3 milyon hektar alanda arazi toplulaştırması yaptıklarını kaydetti.

Arazi toplulaştırmasının sosyal problemlerin çözülmesinde, ulaşımdan dolayı meydana gelen kayıpların azalmasında, işlenebilir arazi sayısının artışında, hissedarlığın ortadan kaldırılması ve düzenli bir ideal parsel oluşumunda aktif rol oynadığını dile getiren Deveci, söz konusu toplulaştırmanın köylerin gelişim alanlarının artmasında da önemli olduğuna değindi.

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven ise toplulaştırmanın arazi parçalıklarının azalmasında, zirai ilaçlama ve gübrelemenin artmasında ve tapu ve kadastro düzenlemelerinin kolaylaşmasında önemli olduğunu aktardı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.