ATMACA’DAN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

ATMACA’DAN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Atmaca: Kalemini satmayan,  Onurunu ayaklar altına aldırmayan meslektaşlarımın Bu özel günlerini kutluyorum dedi.

Ereğli Metro Televizyon ve Radyo Yayıncılık Yapımcılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yönetim Kurulu Başkanı, Yeni Ereğli Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve (DHA) Demirören Haber Ajansı Ereğli temsilcisi Atilla Atmaca yaptığı açıklamada 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı.

Atilla Atmaca açıklamasında, Hak ve sorumluluk bilincinin güçlenmesinde, demokrasi kültürünün gelişmesinde, sağlıklı bir toplum düzeninin inşasında gazetecilerin rolü büyüktür.

Bu nedenle fedakârca çalışan ve kalemini satmayan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, her kesimin görevi olmalıdır. Unutulmamalıdır ki; Basın özgürlüğü ve basın özgürlüğünü de kapsayan ifade özgürlüğü, çağımızda demokratik yaşamın olmazsa olmazıdır.

Özgür basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Halkın sesi olma görevini üstlenen bağımsız ve özgür basın, düşünce özgürlüğünün de  her zaman için etkili aracıdır.

Çağdaş demokratik toplumlarda halkın haber alma hakkı basın ve ifade özgürlüğüyle mümkündür.10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarının haklarını düzenleyen ve Çalışan Gazeteciler Günü olarak kabul edildi.

Bizler de gerçek görevi gazetecilik olan ve doğruları yazmaktan korkmayan, Gerçek haberi halka ulaştırabilmek adına gözünü budaktan esirgemeyen ve zor şartlarda hakkıyla görevini ifa etmeye çalışan emektar basın mensubu arkadaşlarımızın, Allah yardımcısı olsun diyoruz.

Yine güçlüden menfaat sağlayarak ve onun çıkarları doğrultusunda haber oluşturarak tetikçilik yapmayı görev bilen ve günümüzde güç odakları tarafından organize edilmek suretiyle mantar gibi çoğalan ve geçmişinde insanları mağdur eden o kişileri överek süsleme tekniğiyle haberleştiren ve kendilerini gazeteci olarak lanse etmekte olan, Yine halkın hür iradesiyle seçtiği Başkan, Milletvekili, yine devleti temsil eden bürokratlara yönelik asılsız ve yalan haberlerle kendilerince pirim sağlamaya çalışan çakmalar, sizlerin değirmen suyuna su taşıyan yanlışlarınıza göz yummak suretiyle müsaade edenler iyi, yasaları dürüst bir şekilde uygulayan bürokrat ise kötü. Bunları hangi sıfatla belirliyorsunuz.

Çakma ve korsan olarak bildiğimiz, yine onun bunun tetikçiliğini yaparak güçlüden menfaat sağlayan ey tetikçiler!... Kanun ve yasalar çerçevesinde sizleri görev yapmaya davet ederek, onlara doğruları söylemekten korkmayın diyor, emeğe ve yasalara saygılı olmaya davet ediyorum.

Atmaca, Gazetecilerin ortak görüşü olan ve Ereğli’de yaşanan bir gerçeği daha dile getirdi. Kamu yararına çalışan ve görevi Gazetecilik ve Televizyon yayıncılığı olan yayın kuruluşları zor şartlarda görevini yerine getirmeye canla başla çalışırken işi sadece gazetecilik olan bu kuruluşlar ve bünyesinde çalışmakta olan gazetecileri, Tetikçi ve çakma kişilerle bir tutmaya çalışan Bazı siyasetçiler, Belediye Başkanları ve oda başkanlarına da seslendi?...

Sorumsuzca, sorumlu olduğu oda üyelerinin çıkarlarını düşünmeden parasını adeta peşkeş çekerek bir şekilde kılıfına uydurmak suretiyle birilerine aktararak çıkar ve menfaat sağlayan zatlar, onlara göz yumarak görevini yapmayan ve onlara can suyu vermek suretiyle sıfat kazandıran makam sahipleri bu tetikçilere değer katan başkan ve oda başkanları sizlere tekrar tekrar sormak gerekiyor.  Neden yasal olan varken çakmayla çalışma tercihinde bulunuyorsunuz. Acaba bir açığınız mı var? Yoksa başka çıkar ilişkisi varda ondan mı bu yola başvuruyorsunuz? Evet galiba bizler yanıldık o çakmalar tetikçiliği çok güzel yapıyor. Bunlar Ereğli’de yaşandı mı geçmişte yaşandı, tabi ki yaşandı.

Çünkü! Tetikçiliği ancak o şahıslara yaptırırsınız Sormazlar mı günü gelince, Tabi ki sana da sana tetikçilik yaptıran o zat’a da zamanı gelince elbette sorarlar. Devlete vergisini veren (Televizyonlar RTÜK ‘e, Gazeteler ise BİK’e) sorumluluklarını yerine getirmektedir., Gazete ve Televizyonlar ile tetikçiyi bir tutamazsınız bunu net bir şekilde belirtelim.Usulsüz davranışlarda bulunan  ve bunları bir tutan ile tutmaya çalışan kanunlar karşısında elbette bir şekilde bedelini öder.

İşi gazetecilik olmayanlar şunu unutmasın ki?.. Yaptıkları iş gazetecilik değil; yalan ve düzmece haber yapmak gazetecilik mi! Ya da birilerinden aldığı emir ve direktif ile birilerine saldırmak gazetecilik mi! Bu örnekleri sıralarsak Yine düzmece asılsız haber yapmak adına gençlerimizi can ve mal güvenliğini düşünmeden onları tehlikeye atmak suretiyle şarjlı bisiklete bindirerek düzmece haber yaparak kamuoyunu yanıltığınızı bizler çok iyi biliyoruz. Sizlerde hiç mi Allah korkusu yoktur? Sonrasını düşünmeden mağdur ettiğiniz o gençlerimizi polis karakollarına dökerek mağdur etmek gazetecilik mi? Sonrada bu işleri kapattırmak için yada kapattırdığınız kişilere övgüler dizersiniz, Yine devlet tarafından yasaklanan malum sitenin lingini haber sitenizde tıklanma uğruna çıkar sağlamak adına paylaşarak gençlerimizi kötü yollara ve kötü alışkanlıklara yönlendirmek gazetecilik mi? Yine gazetecilik kılıfı altında kurumlarda hatırlı kişilerin işlerini takip etmek suretiyle kendisine çıkar sağlamak gazetecilik mi? Yine esnafa aldığını ödememek onları mağdur etmek gazetecilik mi. Kamu kurumlarında görevini dürüstçe yapan ve o insanları baskı altına almak gazetecilik mi, Doğru haberi yapma cesaretini gösteremeyerek yalan ve düzmece haberi yaparak gerçek haberi yalan habermiş gibi göstermek gazetecilik mi, Yada birilerinden aldıkları emirle birilerine saldırmak gazetecilik mi, Halkı yalan haberlerle korku ve paniğe sürüklemek gazetecilik mi, Güvenlik güçlerimizi ve Kamu görevlilerini bu gibi asılsız haberlerle zor durumda bırakmak gazetecilik mi, Bir bürokrat ne zorluklarla yetişiyor ne badirelerden geçiyor sen onları bilmezsin, Ona buna Şim di çamur at izi kalsın, Birilerine çamur atarken sormazlar mı onu söyleyen kim diye, Sen zaten bataktan hiç çıkmadın ki, zaten bataksın, Gerçek gazeteci olmak kalemini  üçe beşe menfaat karşılığı satmayan, dürüstlükten ödün vermeyen, gecesini gündüzüne katan, yağmur çamur  demeden, saat ve zaman kavramı gözetmeksizin dürüst bir şekilde o kutsal görevi ifa etmektir. Gazetecilik gerçekten oldukça zor bir iş yapabilirimsiniz bilmeyiz ama! Gazeteci adayı olmak ise yine önemli ve zor bir yolun başlangıcıdır diyoruz.

Gazeteci öncelikle kalemini satmaz, İnsanlar arasına nifak sokarak oradan kendine ve birilerin lehine çıkar sağlayamaz, Ülke çıkarlarının ise her şeyden önce geleceğini bilmesi gerekir ve haberlerinde ise yıkıcı değil yaptığı haberiyle yapıcı olması gerçeğini bilmelidir.

SONUÇ TAKKE DÜŞTÜ KELİNİZ GÖRÜNDÜ

 

Atmaca; İşte gazetecilik öyle bir meslektir ki, "Bizlerde işi gazetecilik olan, Tetikçilik yapmayan, Yaptığı haberden menfaat ve çıkar sağlamayan, Bu mesleğe yamanmaya çalışan çürük elmaları ayırt ederek, Bu işe gerçekten gönül veren ve gazeteci olmaya çalışan, İşi haber kovalamak olan bütün emekçi meslektaşlarımın bu özel günlerini kutluyor, Aileleriyle mutlu ve sağlık dolu bir yıl diliyorum’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.