ATMACA’dan 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü mesajı

ATMACA’dan 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü mesajı

​​​​​​​Ereğli Metro tv, Yeni Ereğli Gazeteci sahibi ve Demirören Haber Ajansı (DHA) Ereğli temsilcisi Attila ATMACA, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

ATMACA, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilik ilkeli yayıncılık anlayışıyla kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlığı gözetme ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra etmektir. Mesleklerini icra ederlerken vatandaşın tabii hakkı olan, doğru tarafsız ve eksiksiz bilgiyi almaları adına bu kutsal görevi üstlenerek milletimizin aydınlanmasını sağlamaktır.

Toplumların bilinçlenmesi ve gelişmesi için, gece gündüz demeden savaş ve doğal afet gibi her türlü zor koşulda, kamuoyunun doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirilmesi için fedakârca çalışan ve emek harcayan işini doğru bir şekilde ifa eden, kişilerden haksız bir şekilde menfaat sağlamadan, kalemini satmayan, düzmece ve yalanlarla kurgulanmış haberler yapmayan, halkı korku ve paniğe sürükleyen asılsız ve gerçeği yansıtmayan, terör örgütüne yataklık yapmayan, haber sitesinde devletin ve yasaların men ettiği kuralları yok sayan takipçilerini kötü alışkanlıklara iten ve bu kendini bilmezlerin foyasını ortaya çıkartan, gece gündüz, kar kış demeden görevini vicdan ahlakı ile yerine getirmekte olan değerli basın mensuplarımız ile hiç bir zaman bir tutulamayacağını belirten ATMACA,  Devletimizin vermiş olduğu prosedürleri yerine getirerek Devletin bu alandaki kurumlarına bağlılığıyla resmiyet kazanan değerli meslektaşlarımın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutluyorum ifadelerini kullandı.

ATMACA, ebediyete intikal edenleri ise rahmetle anıyor, hayatta olanlara aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum.”dedi.

Unutmayın ki, Gazetecilik yalan ve düzmece haberlerle olmaz, Dün suçsuz yere çamur attığınız siyasetçilerin vebalını almakla da olmaz, Gazetecilik birilerinin çıkarı adına tetikçilik yapmak hiç değildir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.