Badem’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kentsel Dönüşüm Teşekkürü

Badem’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kentsel Dönüşüm Teşekkürü

Kadınhanı İlçesi, Ünveren Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 31 bin 400 metrekarelik bölge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla “Kentsel Dönüşüm Alanı” olarak ilan edildi.

Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem, Resmi Gazete’de de yayımlanan karar dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Milletvekilleri ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederek, 31 bin 400 metrekare alanda gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesinin ilçeye şehirleşme, sosyal ve ekonomik yönden değer katacağını söyledi.  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Kadınhanı İlçesi, Ünveren Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 31 bin 400 metrekarelik bölge “Kentsel Dönüşüm Alanı” olarak ilan edildi. Söz konusu karar, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un 2 nci ve ek 1inci maddeleri gereğince verildi. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem, 31 bin 400 metrekarelik alanda yapılacak kentsel dönüşüm projesinin şehirleşme açısından ilçeye değer katacak örnek bir proje olduğunu söyledi. 400 dükkan, 400 araçlık kapalı otopark, 100 konut, sosyal donatılar, modern çarşı merkezi ile projenin bir çok amaca hizmet edeceğini ifade eden Badem, “Hayata geçirilecek proje ile İlçemizdeki otopark sorunu ortadan kalkacak. İlçemizin ve esnafımızın kalkınmasına, halkımızın daha güvenli ferah nezih modern bir ortamda alışveriş yapabilme imkanını ortaya koyacak. Yeşil alanları ve Selçuklu mimarisi yapılar ile ilçemizin dokusuyla uyumlu önemli bir proje hayata geçirilecek ve aynı zamanda ilçemizin konut ihtiyacına cevap verecek.” dedi.

Başkan Badem teşekkür mesajında, bölgenin kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirerek, “Alınan bu önemli karar dolayısıyla, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve konuyu en başından beri takip eden Konya Milletvekillerimize, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a, AK Parti İl Başkanımız Sayın Hasan Angı’ya, Bakanlık yetkililerine, hemşehrilerimiz ve ilçemiz adına şükranlarımı arz ediyorum” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.