Bağımsızlık ateşi 19 Mayıs’ta yakıldı

Bağımsızlık ateşi 19 Mayıs’ta yakıldı

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Ömer Eğer, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile yaptığı yazılı açıklamada, bağımsızlık ateşinin ilk kez 19 Mayıs’ta yakıldığını kaydetti.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Ömer Eğer, “19 Mayıs tarihi, düşünceden uygulanmaya geçisin hareket noktası olup Atatürk’ün Samsun’da milleti ile birlikte yok olma tehlikesini göze alarak başlattığı ulusal şahlanışın Anadolu da elden ele, gönülden gönüle yayılmasının yıldönümüdür. Geçmişinin tarihinin farkında olan değerlerine ve öz kültürüne sahip çıkan toplumlarda gençlerin üstlendiği rolün önemi yadsınamaz" dedi.

Eğer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile yayımladığı mesajda, "19 Mayıs 1919 da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşını ona inanan Yüce Türk milleti ile birlikte sürdürmüş; bu azmin sonucunda kazanılan bu zaferi Vatanimizin kalkınması için gençlere duyduğu güven ve inançtan hareket ederek, bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir. Gelecekte Ülke yönetiminde söz sahibi olacak siz gençlerimiz; sevgi,barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek,birlik içinde hareket ederek Lider Ülkemiz Türkiye'yi daha güçlü bir hale getireceksiniz. Tüm bu duyguların ifadesi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyor, siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.