Başbakan'ın Konya konuşmasını eleştirdi

Başbakan'ın Konya konuşmasını eleştirdi

CHP Parti Meclis Üyesi Fikri Sağlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'daki konuşmasında demokrasiyi istemediğini ortaya koyduğunu savundu.

CHP Parti Meclisi üyesi ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar, Mersin’de CHP Bozyazı İlçe Teşkilatı’nı ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Parti Meclis üyeliğine seçildikten sonra verilen görevler nedeniyle ilçe ziyaretleri yapamadığını, gecikmiş olan ziyaretini gerçekleştirme imkanını şimdi bulduğunu söyleyen Sağlar, Bozyazı'nın kendileri için önemli olduğunu belirtti. "Türkiye'nin çok kritik bir döneminde sizlerle birlikteyim" diyen Sağlar, "Yakın zamanda birlik ve beraberliğin günü olan Şeb-i Arus törenleri sırasında Başbakan Erdoğan, Konya'da kuvvetler ayrılığını kabul etmediğini ve ülkede demokrasinin en önemli özelliği niteliğinde olan yürütme, yargı ve yasamanın bir arada olmaması gerektiğini söyledi. Önlerinde her zaman yargıyı bulduklarını ve işlerini yapmasını engellediklerini söylüyor. Demokrasiye karşı ciddi bir şekilde tepki gösterdiğini ortaya koydu. Yani asıl kafasının arkasındaki gerçek düşüncesini ortaya koydu. Demokrasiyi istemediğini ortaya koydu" dedi.
Başbakan'ın Konyalılara “Siz dükkanlarınızı sabahları besmeleyle açıp akşamları 'hamdolsun' diye kapattığınız için sizi hep farklı bir yere koydular” diyerek toplumları karşı karşıya getirmeye çalıştığını öne süren Sağlar, şöyle devam etti:
"Bütün ülkenin Başbakanı kendi ülkesinde bulunan bizleri hemşehrilerine, o ilin yurttaşlarını farklı ilin yurttaşlarından ayrı olarak değerlendiriyor. Oysa 'hamdolsun' diyen insanlarımız Mardin'de, Mersin'de, Sinop'ta, Edirne'de var. Besmeleyle dükkanını açan yurttaşımız Türkiye'nin her yerinde var. Bu açıkça hakarettir."
Çilek ve muzda verilen emeğin karşılığının alınmadığını, üretilenin değerinin altında satıldığını iddia eden Sağlar, “Bu ülkede çiftçilik ölmüş durumda. Bu ülkenin yöneticilerinin dışladığı bir halk var; o da köylüler, çiftçiler, üreticiler. Hükümet emeklilerden hepten vazgeçmiş durumda ama ne hikmetse bu yok saydığı halk bu hükümete oy vermekten de geri durmuyor. Belki bu oyların oraya gitmesinin sebebi CHP'nin güven vermemesidir. Halkın elini sıkmamasındandır" diye konuştu.
Yerel seçimlerin CHP ve ülke için çok önemli olduğunu, çok iyi hazırlanmak gerektiğinin altını çizen Sağlar, "Yerel ve genel seçimleri CHP alamazsa, AK Parti alırsa, Cumhurbaşkanlığını da alacak ve kafasının arkasındaki otoriter düşünceyi ortaya koyacak" ifadelerini kullandı.
Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında sınırların değiştirilmesi, başta petrol olmak üzere enerji kaynaklarının ele geçirilmesiyle ilgili çalışmalar ve çabaların sürdüğüne işaret eden Sağlar, "Arkadaşlar, önümüzde en büyük, en önemli ve değerli olan unsurlardan biri de petrol kadar sudur. Su, bu coğrafyadan Orta Asya'ya kadar bir bakarsanız en fazla kaynağı olan yer Anadolu'dur. Su kaynaklarının başkalarına peşkeş çekildiği hazırlıklarını hiç göz ardı etmeyiniz. Nasıl 1. Dünya Savaşı sonrasında Ortadoğu'da emperyalist ülkeler Ortadoğu ülkelerinin petrolünü kullanabilmek için Osmanlı'ya oyunlar oynadılarsa, oradaki ülkelerin sınırlarını cetvelle çizmişlerse, şimdi de aynı şekilde su içindeki Türkiye'yi, Ortadoğu'daki ülkeler için oyunlar oynayıp yeniden yeni sınırlar belirleme çabasındadırlar" şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.