Başkan Altay: “3 Günde 17 Tesisin Açılışını Yaptık veya Temelini Attık”

Başkan Altay: “3 Günde 17 Tesisin Açılışını Yaptık veya Temelini Attık”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Çumra’ya kazandırılan Millet Bahçesinin açılışına katıldı.

Son üç günde temelini attıkları ya da açılışını yaptıkları tesis sayısının 17’ye ulaştığını belirterek, bunların toplam yatırım bedelinin bugünle birlikte 3 milyar TL’yi bulacağını söyledi. Başkan Altay, “Şimdi bu muhteşem Millet Bahçesi’nin açılışını yapıyoruz. 60 bin metrekarelik bir alanda güncel bedelle 46 milyon liralık bu tesis ilçemize hayırlı olsun” dedi. “Biz güçlü bir Türkiye, güçlü bir lider istiyoruz” diyen Başkan Altay, “Biz Recep Tayip Erdoğan’a inandık, O’nun davasının yolcuları olarak onu inşallah bir kez daha Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Çünkü bu ülkenin güçlü ve büyük bir lidere ihtiyacı var. Bu ülkenin masa etrafında adeta mal paylaşan, hatta daha paylaşmadan birbirleri hakkında olmadık laflar eden 6’lı, 7’li, 9’lu ittifaklara, ortaklıklara ihtiyacı yok” dedi. AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Ziya Altunyaldız, “Bir kez daha 14 Mayıs’ta durmak yok yola devam diyoruz. Bir kez daha başımız dik, gönlümüz pek yola devam diyoruz. Bunu neden söylüyoruz? Çünkü biz milletimizin, Çumra’nın, Konya’nın hizmetkârıyız” diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanarak Çumra’ya kazandırılan Millet Bahçesi’nin açılışı düzenlenen programla yapıldı.

Açılış programında konuşan Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, Millet Bahçesi’nin ilçeye kazandırılmasında emeği olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a da teşekkür eden Candan, “Çatalhöyük’ün turizmde hak ettiği yeri alabilmesi için Çatalhöyük Karşılama ve Tanıtma Merkezi’nin inşasını başlattı Sayın Başkanımız. İnşallah yaz aylarında hizmete açılacak merkez, sadece Çumra’mız için değil, Konya’mız için değil, ülkemiz için uluslararası düzeyde turizme ve ekonomiye müthiş katkısı olacak” diye konuştu.

MİLLET BAHÇESİNİN HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Faruk Özçelik, Çumra’ya kazandırılan Millet Bahçesi’nin hayırlı olmasını dileyerek, “Ben de sizlerin evladınızım, kardeşinizim. Çumralı bir hemşehriniz olarak hem sayın milletvekillerimize, hem partimize hem de kendime destek istiyorum. Allah’ın izniyle, desteklerinizin her zaman olduğu gibi bugün de bizlerle beraber olacağını, 14 Mayıs’ta AK Parti’mizi, AK davamızı, Çumra’dan muzaffer bir şekilde göndereceğinize son derece eminim” ifadelerini kullandı.

SON ÜÇ GÜNDE 17 TESİSİN AÇILIŞI YAPILDI, TEMELİ ATILI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yoğun bir koşturmaca içerisinde olduklarını belirterek, sadece son üç günde temelini attıkları ya da açılışını yaptıkları tesis sayısının 17’ye ulaştığını vurguladı. Bunların toplam yatırım bedelinin bugünle birlikte 3 milyar TL’yi bulacağını kaydeden Başkan Altay, “Bugün Yerköprü Şelalesi’nin açılışını yaptık. 3. etaptaki çalışmalarımız tamamlandı ve orası artık misafirlerimizi rahatlıkla götürebileceğimiz, kendimizin rahatça ziyaret edebileceği, yürüyüş yolları, asma köprüsü, şelalenin içine kadar devam eden ahşap yollarıyla, doğa harikalarından birisini daha sizlerin en güzel şekilde kullanımına sunduk. Şimdi hep birlikte bu muhteşem Millet Bahçesi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. 60 bin metrekarelik bir alanda güncel bedelle 46 milyon liralık bu tesis, ilçemize hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

 “ÇUMRA HER YAŞTAN İNSANIN KENDİ İÇİN BİR ŞEY BULACAĞI GÜZEL BİR ALANA KAVUŞTU”

Başkan Altay şöyle devam etti: “İşler o kadar yoğun ki buranın en büyük sahibi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız aramızda yok. TOKİ Başkanımız Ömer Bulut aramızda yok. Bizlere vekalet verdiler. Milletvekilimizle, adaylarımızla, Belediye Başkanımızla birlikte burayı açıyoruz. İnşallah Çumra’nın en güzel piknik alanlarından, kültür ve sosyal alanlarından birisi burada olacak. İçerisindeki sosyal tesisle her yaştan insanın kendi için bir şey bulacağı güzel bir alana kavuşmuş oldu. Bu vesileyle hem buradaki hizmetimizde hem de Konya’daki kentsel dönüşüm çalışmalarımız, Millet Bahçemiz, cephe yenileme çalışmalarımızda çok büyük emeği, desteği, katkısı olan hemşerimiz, bakanımız Sayın Murat Kurum’a tüm Konyalılar adına teşekkür ediyorum. Şimdi kendisi İstanbul’dan aday. İnşallah İstanbul’umuza, ülkemize yine önemli hizmetler yapacak. Bu işleri yaparken bir taraftan da deprem bölgesinde sizleri temsil ediyoruz. Özellikle Hatay’da sorun yaşayan vatandaşlarımızın, depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bugün Hatay’da musluğu açtığınızda akan suda Konyalıların emeği var. Bugün konteyner kentte yaşayan insanlarımızın, Hataylıların, bugün o şartlara kavuşmasında Konyalıların emeği var. Sizlerden aldığımız güç ve destekler o bölgelerde de yaraları sarıyoruz.”

“BİRİLERİ KAZANMADIKLARI MAKAMLARI BİR BİRİNE TAKTİM EDİYOR”

Bu işleri yaparken birilerinin de şehir şehir gezip kalp yapmaya çalıştığına dikkat çeken Başkan Altay, “Onu da becerebildikleri yok. Biz, milyarlık tesisler açıyoruz, temel atmalar yapıyoruz, açılışlar yapıyoruz, Hatay’daki kardeşlerimizin yaralarını sarıyoruz. Birileri, kazanmadıkları makamları bir birine taktim ederek, sandıktan çıkmadan makamları kullanarak, birbirlerine iltifatta bulunuyor. Ama demokrasinin temel kuralı şudur: Önce, milletten yetki alırsın, sonra makamı kullanırsın. Kimse sandıktan çıkmadan hiçbir makamı kullanamaz. Kimse kusura bakmasın. Bu, bunların demokrasi anlayışının bir göstergesidir. Biz, adaylarımızı takdim ederken ne diyoruz? Milletvekili adayımız diyoruz. Niye? Henüz sizden vize almadı. Ama inanıyoruz ki Allah’ın izniyle 14 Mayıs’ta sizlerden vize alacaklar ve takdimlerimizi milletvekillerimiz olarak yapacağız” dedi.

“BU ÜLKENİN GÜÇLÜ BİR LİDERE İHTİYACI VAR”

“Biz güçlü bir Türkiye istiyoruz. Biz güçlü bir lider istiyoruz. Biz Recep Tayip Erdoğan’a inandık, O’nun davasının yolcuları olarak O’nu inşallah bir kez daha Cumhurbaşkanı seçeceğiz” diyen Başkan Altay, “Çünkü bu ülkenin güçlü ve büyük bir lidere ihtiyacı var. Bu ülkenin masa etrafında adeta mal paylaşan, adeta bir şeyleri paylaşıp ayrılan, hatta daha paylaşmadan birbirleri hakkında olmadık laflar eden 6’lı, 7’li, 9’lu ittifaklara, ortaklıklara ihtiyacı yok. Bir işletmeyi bile 9 kişiye, 7 kişiye verirseniz o işletme ne olur, batar. Koca devleti, Çumralılar bunlara teslim eder mi? Etmez Allah’ın izniyle. Çumralılar ferasetlidir. Çumralılar akıl sahibidir. Doğrunun ne olduğunu gayet iyi bilirler. Bakın Çumra bugün hızlı trenine kavuştu. Hiçbirimizin hayalinden geçiyor muydu? Şuradan biniyoruz Ankara’ya kadar hızlı trenle gidiyoruz. Peki bunlar nasıl yapıldı? Güçlü bir liderle yapıldı. Biz bu kadar işi nasıl yapıyoruz? Recep Tayip Erdoğan’ın dava arkadaşları olarak yapıyoruz. Sizler bize inandığınız sürece daha iyisini yapacağımıza inancımız tam” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

“BİZ MİLLETİMİZİN HİZMETKARIYIZ”

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Ziya Altunyaldız ise, biraz önce Yerköprü Şelalesi’ndeki tesisin açılışını yaptıklarını anımsatarak, “Biz diyoruz ki AK Parti belediyeciliği insanı ve doğayı sever ve öncelikler. Ama doğasız, topraksız ve havasız olur mu? Çumra bunun kıymetini çok iyi bilir. Çumra, bereketli arazilere sahip. O yüzden Büyükşehir Belediye Başkanımız, Çumra Belediye Başkanımız, PANKOBİRLİK Başkanımız, Çumra’nın evladı AK Parti Milletvekili adayımız Faruk Özçelik ve siz değerli Çumralılar bir kez daha 14 Mayıs’ta durmak yok yola devam diyoruz. Bir kez daha başımız dik gönlümüz pek yola devam diyoruz. Bunu neden söylüyoruz? Çünkü biz milletimizin, Çumra’nın, Konya’nın hizmetkârıyız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çumra Millet Bahçesi dualarla açıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.