Başkan Eğer'den Önemli Açıklamalar

Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Ömer Eğer İlçe Teşkilatında gerçekleştirdiği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Eğer düzenlediği basın toplantısında, CHP İlçe Başkanı Fatih San’ın açıklamalarına da yanıt verdi.

Ereğli İlçe Teşkilatı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eğer, İl Özel İdaresinin 2013 yılı Ereğli yatırımları noktasında değerlendirmelerde bulunarak,  İl Özel İdaresi tarafından Ereğli’ye imar ve alt yapı çalışmaları kapsamında 4 milyon 697 bin Lira bütçe ayrıldığını ifade etti.

Ak Parti’nin siyaset kurumuna kazandırdığı Siyaset Akademisinin Ereğli’ye de kurulacağını belirten Eğer, 9 Aralık -27 Ocak arasında Siyaset Akademisinin Ereğli’de eğitime başlayacağını, 8 haftalık eğitimin ardından yapılan sınavda birinci olan kişiye diplomasının Başbakan Erdoğan tarafından verileceğini söyledi.

Ereğli Devlet Hastanesinde ki başhekim atamaları hakkında CHP Ereğli İlçe Başkanı Fatih San’ın açıklamalarına yanıt veren Eğer, Kamu Hastaneleri Birliği kapsamında hastanelerde yapılanmaya gittiklerini ifade etti. Bu yapılanmadan dolayı yapılan Başhekim atamasında göreve getirilen hekimin mecburi hizmetini tamamlamamasından dolayı bakanlık tarafından onaylanmadığını ve yaşanan bu aksaklığın ardından yeni bir başhekimin göreve başladığını kaydetti. Eğer, Kamu Hastaneleri Birliği kapsamında Ereğli Devlet Hastanesinin gerek hekim kadrosunun gerekse personel kadrosunun eksikliklerinin giderileceğini bildirdi.

Polis Okulu Kapanmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Fatih San’ın Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulunun 1 yıl içerisinde kapatılacağına yönelik iddialarının asılsız olduğunu da dile getiren Eğer, “ Polis Meslek Yüksek Okulumuzun kapanması söz konusu bile değildir. Sayın San’ın bu noktada ki iddiaları kesinlikle asılsızdır. Yalnızca Adalet Bakanlığı bu alanı Ceza İnfaz Memuru yetiştirmek için talep etmiş, buna karşılık olarak ta bir eğitim kurumunun Ceza İnfaz Memuru yetiştirilmesi için kapatılamayacağı kararı alınmıştır” dedi.

San’ın Kaymakamlıkla ilgili iddiasına da yanıt veren Eğer, “ O konunun muhatabı siyasiler değildir. O sınavı kim yaptıysa sorunun muhatabı odur” şeklindi konuştu.

34 Bin Metre Kare Alana Gençlik ve Spor Merkezi

TOKİ Bölgesinde 34 bin metre karelik bir alanı Gençlik ve Spor Merkezi yapımı için tahsisine uğraşıldığına da değinen Eğer, söz konusu alanın tahsisin gerçekleştirilmesinin ardından bu alana 2 adet çim saha, 1 adet tribün ve 1 adet havuz projesi olduğunu belirtti. Eğer, “ Toki bölgesinde ki 34 bin metre kare alanın tahsisinin gerçekleştirilmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu alana Gençlik ve Spor Merkezi yapımına başlanacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.