Başkan Oprukçu canlı yayında hemşerileriyle buluştu

Başkan Oprukçu canlı yayında hemşerileriyle buluştu

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu özel bir radyo canlı yayınına katıldı ve gündeme dair açıklamalarda bulunarak gelen sorulara da cevap verdi.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan ve gelen sorulara açık yüreklilikle cevap veren Başkan Oprukçu: “Şükürler olsun Ereğli’mizde arzu ettiğimiz, beklediğimiz karın yağmasından dolayı çok mutluyuz. Bu yılın Allah’ın izniyle bereketli bir yıl olacağını düşünüyorum. Hemşerilerimizin bir mağduriyet yaşamaması için gece gündüz canla başla çalıştık. Türkiye’de bütün yolları açık olan tek şehir Ereğli, bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kardan dolayı tek bir kaza, bela yaşamadık ayrıca yolların bozulma ihtimaline karşı da hazırlıklıyız havalar düzeldiğinde hızla yollarımızın onarımını yapacağız. Diğer yandan Otogar ve çevre yollarımızda tedbir olarak bekletilen insanlarımıza sıcak çorba ikramında da bulunduk” ifadelerini kullandı

“İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN NE GEREKİYORSA ONU YAPIYORUZ”

Başkan Oprukçu: “121 kilometre asfalt çalışması gerçekleştirdik, 86 Bin metrekare kilitli parke taşı çalışması gerçekleştirdik ama böyle bir hizmeti kamuoyuna çıkıp show yapmadık. Hüseyin Oprukçu yol arkadaşlarıyla birlikte sahada ve adam gibi hizmet ediyor. Ereğli’mizde işsizlik problemi hat safhada çözüm üretmek için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Hatırlarsanız 2013 yılında 100 hektarlık Ereğli Organize Sanayi Bölgemize 158 hektarlık bir alanı ilave etmiştik şimdi bütün arsalar satıldı, inşaatlar devam ediyor. Bütün mesele oradaki sanayicilerimizin bir fazla üretmesi ve o üretim ile birlikte ciddi manada istihdam sağlanması ve bu anlamda da hiçbir hemşerimizin işsiz, aşsız, yok ve yoksul kalmaması tek muradımız. Ereğli Belediyesi’nin kapısı herkese açıktır, istisnası yok bunun, o kapıdan da hiç kimse boş dönmez. Yaptığımız çalışmaları görmek istemeyen troller var, bizim trollerle işimiz yok” şeklinde konuştu.

“NE YAPIYORSAK EREĞLİ İÇİN YAPIYORUZ”

Başkan Oprukçu: “Sayın Murat Kurum Bey Taş evler bölgesini Ereğli Belediyesi’ne tahsis ettikten sonra orada restorasyon çalışmalarımız devam ediyor, orası hiçbir şekilde kirletilmeyecek bir alan olacak. Kurduğumuz deri atölyesinde şu an 30 kişi çalışıyor bunun yanında 25 tane usta yetiştirici personel alımı yapacağız. Yöresel Ürün Satış Merkezimizi de yakın zamanda açacağız. Yani üretken bir belediyecilik anlamında bir taraftan hizmet üretiyoruz, bir taraftan da mal ve hizmet üretiyoruz. Şimdi üniversiteye bir fakülte binası yapılıyor Ali Talip Özdemir Bey yaptırıyor teşekkür ediyorum, biz elimizden gelen desteği veriyoruz bu manada NEÜ Dekanı Cem Zorlu Bey’e teşekkür ediyorum. Ereğli Üniversitesi’nin yolu açılıyor. Ereğli Üniversitesi Yerleşkesi’nin olmasını istiyoruz ve bu anlamda Ereğli’de binlerce öğrencimiz olsun istiyoruz. Belediye olarak kız öğrencimize misafirhane açtık, Taş Evler Restorasyonu’nda da yani Korkut Ata Sosyal Tesisleri’nde Otel olarak planlanan binaları kız ve erkek yurdu hüviyetinde kullanma kararlılığımız var inşallah onu da başaracağız. Allah’ın izniyle muhteşem bir tabloyu orada Ereğli’nin önüne koyacağız. Bu anlamda da 2022 yılı çok büyük bir öneme haiz. Ayrıca NEÜ işbirliği ile inşallah organik tarımın da önünü açıyoruz. Gecikmeden bu yıl üretime geçsin istiyorum, orası da istihdama katkı sağlayacak. Küçük Sanayi Sitesi kurulacak alanı Kentsel Dönüşüm ile ilgili olarak Sayın Bakanımız rezerv alanı olarak Ereğli Belediyesi’ne tahsisinin talimatını verdi. Sayın Bakanımız Murat Kurum Bey’e tüm desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ereğli Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte orada hızla Küçük Sanayi Sitesi Yerleşkesi inşa edeceğiz. Ne yapıyorsak Ereğlili hemşerilerimiz için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.  

Canlı yayının son bölümünde Başkan Oprukçu: “Çok yol kat ettik, karlı dağları aştık da geldik. Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Sayın Bakanımızla, Cumhur İttifakı’nın ortağı partilerimizin İlçe Başkanlarıyla daha da çok yol kat edeceğimize inanıyorum. 90 dükkanların bulunduğu yerde planladığımız katlı otopark ile de karmaşık trafiği çözebileceğimizi düşünüyoruz. Akhüyük noktasında da Belediye’yi Hüseyin Oprukçu zarar ettirmez, gecikmesinden dolayı ben çok üzgünüm ama bu işi 2022 yılında sonlandıracağım. Bu yıl bittiğini ve Ereğli’nin bayram ettiğini göreceğiz” şeklinde konuştu.

25-01-2022-baskan-oprukcu-canli-yayinda-hemserileriyle-bulustu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.