Bektikler Kahramanmaraş’ta idi

Bektikler Kahramanmaraş’ta idi

ODBEKTER önderliğinde bir gurup hemşerimiz Kahramanmaraş Belediyesi’nin davetlisi olarak Maraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı törenlerine katıldı.

Oğuz Dulkadiroğlu Bekdik Türkmenleri Derneği (ODBEKTER) üyesi bir gurup hemşerimiz Maraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı kutlama törenlerine katılmak üzere Kahraman Maraş’a gitti.

ODBEKTER Başkanı Dr. Ali Sayar’dan edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz hafta içinde gerçekleşen gezi Kahraman Maraş Belediyesi’nin daveti üzerine yapıldı. Yaklaşık 40 kişilik gurupla gerçekleştirilen günübirlik ziyaretin programı oldukça yoğun geçti.

Ziyarette önce Ereğli Bekdiklerinin yaklaşık 400 yıl önce yaşadıkları eski adı Bektutiye olan Fevzi Paşa Mahallesi gezildi. Burada hala ayakta olan Bektutiye Camii ve Medresesi gezildi, bilgiler alındı. Ardından, kurtuluş törenlerinde korteje katılan Ereğli Bekdikleri, Kahraman Maraş’ın tarihi ve turistik alanlarını da gezdikten sonra Ereğli’ye döndüler. Geziye katılanlar izlenimlerini anlatırken, Kahraman Maraş halkının kendilerini büyük bir ilgi ve sevgiyle karşıladıklarını, gördükleri konukseverlikten çok etkilendiklerini söylediler.

ODBEKTER Başkanı Dr. Ali Sayar, “Biz de geleneksel olarak düzenlediğimiz şenliğimize Kahraman Maraş Belediyesi yetkililerini davet ettik. Geçen yıl olduğu gibi bu yılki şenliklerimize de katılarak destek olacaklarını bildirdiler. Biz de geldiklerinde onlara Ereğli konukseverliğini göstermek istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.