Belediye’den Öğrencilere Barınma Desteği

Belediye’den Öğrencilere Barınma Desteği

Ereğli Belediyesi üniversiteye başlayan öğrencilerin yaşadıkları barınma sorununa duyarsız kalmayarak kiraladığı özel bir yeri öğrencilere tahsis etti.

Ereğli Belediyesi Kız Öğrenci Misafirhanesi Açıldı
Ereğli Belediyesi üniversiteye başlayan öğrencilerin yaşadıkları barınma sorununa duyarsız kalmayarak kiraladığı özel bir yeri öğrencilere tahsis etti. Ereğli Belediyesi Kız Öğrenci Misafirhanesi’nin açılış programına Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli Emniyet Müdürü, Ereğli Garnizon Komutanı, Kurum Müdürleri, MHP İlçe Başkanı, Ak Parti İlçe Başkan Vekili, STK Temsilcileri, Belediye personelleri, Öğrenci ve aileleri katıldı.
“VELİLERİMİZ EMİN OLSUNLAR ÇOCUKLARI BİZİM MİSAFİRİMİZ”
Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: “Ereğli’mizde bu sene NEÜ Rektörü Sayın Cem Zorlu ve Cumhurbaşkanı İdari Başkanı Sayın Metin Kıratlı’nın yoğun gayretleriyle Üniversitemize iki tane Fakülte ve iki tane Meslek Yüksek Okulu ilave olarak açıldı. Doğal olarak pandemi sonrasında barınma ya da benzeri manada sıkıntılar yaşanacak bu sıkıntıların önüne geçmek bakımından sevgili Kaymakamımız ve üniversitemizin değerli Rektörü ile el ele bütün sıkıntıların aşılması, konaklama yerlerinin temin edilmesi noktasında yoğun bir gayret içerisindeyiz. İlaveler olacak, buraya ilave yurtlar, misafirhaneler de yapacağız. Taş Evler dediğimiz alanda restorasyon hizmetlerimiz devam ediyor. Orada otel olarak düşünülen, projelendirilen iki bloğu öğrenci misafirhanesi olarak kullanmak üzere tadilatını hızlandırdık, İnşallah orası bittikten sonra kız öğrencilerimiz de, erkek öğrencilerimiz de misafirimiz olacaklar. Burada 100 tane öğrencimiz inşallah konaklayacak diğer açıkta kalan öğrencilerimizin de açıkta kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimiz ve velilerimiz emin olsunlar çocuklarınız bizlerin misafiri ve biz misafire yapılması lazım gelen hürmeti yapacağız. Belediye olarak onlara sahip çıkmaya, yardımcı olmaya devam edeceğiz. Ben bu vesileyle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşmasını yapan Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı: “Biraz önce Belediye Başkanımız da zikrettiler. Ereğli’de üniversitemiz büyüyor buna bağlı olarak kontenjan da artıyor. Ekstra öğrenciler gelince bir yoğunluk oluştu değerli Belediye Başkanımız da sağ olsun konuya el attılar. Dışarıdan gelen hiçbir öğrencilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Hem devlet olarak hem yerel yönetimler olarak hem de özel teşebbüsler olarak barınma sorunu çözmeye çalışıyoruz. Ben yeni gelen öğrencilerimize hoş geldiniz diyerek eğitim öğretimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Belediye Başkanımıza da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Açışlın ardından protokol üyelerinin Ereğli Belediyesi Kız Öğrenci Misafirhanesi’ni gezmeleriyle program son buldu.

belediyeden-ogrencilere-barinma-destegi.jpg

belediyeden-ogrencilere-barinma-destegi-001.jpg

belediyeden-ogrencilere-barinma-destegi-002.jpg

belediyeden-ogrencilere-barinma-destegi-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.