Beyşehir Doğasının Tanıtılması Projesi ve  Özel Sporcular Dalış Eğitimi

Beyşehir Doğasının Tanıtılması Projesi ve  Özel Sporcular Dalış Eğitimi

​​​​​​​Ereğli DownCafe Özel Sporcular Derneğinin Projesi Kapsamında Milli Yüzücü Down Sendromlu Sporcular Beyşehir Gölü'ne dalış yaptı. Doğa ve Çevrenin Korunması İçin dünyaya büyük mesaj verdi

Ereğli DownCafe Özel Sporcular Derneğinin Projesi Kapsamında Milli Yüzücü Down Sendromlu sporcular Beyşehir gölü'ne dalış yaptı. Doğa ve çevrenin korunması için dünyaya büyük mesaj verdi

Vefa DEMİRKIRAN sosyal medya hesabından Down Sendromlu Milli Yüzücülerle yapılan Beyşehir ve Eftatun Pınarı incelemelerine ve faaliyete ilişkin bir  mesaj yayınladı. Mesajında,

Beyşehir Doğasının Tanıtılması Projesi, UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, GEF( Küresel Çevre Fonu), SGP(Küçük Destek Programı), UNDP 6. Çevre Koruma Programı, Dedegöl Dağlarının korunması kapsamında desteklenmektedir.

Proje Ereğli Sevgi Down Cafe Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından A. Vefa DEMİRKIRAN Proje Koordinatörlüğünde, Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Uzmanı Metin YILMAZ danışmanlığında yürütülecektir. Proje hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirse;

Akdeniz ile Orta Anadolu’nun geçiş kesiminde yer alan Beyşehir Gölü Milli Parkı (BGMP) tabii yapısı, barındırdığı flora ve fauna zenginliği ve gelişen ulaşım imkanları ile son yıllarda rekreasyon faaliyetlerinin artmakta olduğu görülmektedir.

Gölün güney-batı kıyısında bulunan Yeşildağ Mahallesi çevresindeki piknik alanı,  plaj gibi rekreasyon alanlarının varlığı ve türlerin çeşitliliği nedeniyle söz konusu alanda eko-turizm faaliyetlerinin gelişim göstermesi beklenmektedir. Dolayısı ile bu alanda ziyaretçilerin yoğunlaşacağı öngörülmektedir. Ayrıca, Yeşildağ ile kuzeyinde gölün güney-batı kıyısında yer alan Kurucuova Mahalleleri arasındaki yaklaşık 80 Km2 genişliğindeki alan, ilginç ve zengin bir floraya sahiptir. Bu sebeplerden dolayı, gelecekteki daha fazla yaşam alanı ve tür biyoçeşitliliğini koruma faaliyetleri oluşturmak için, mevcut arazi kullanım modelleri ile uyumlu olarak, habitatların ana parçalarını belirlemenin yanı sıra, bu bölgenin ve Beyşehir Doğasının tanıtılması gerekir.

Ayrıca Proje kapsamında, Beyşehir Gölü’nün nesli tehlike altındaki balık türleri ile bu bölgede bulunan bitkileri, leylekler vadisinde bulunan leylekleri ile Akçabelen fasulyesi gibi ürünler incelenecek ve proje etkinlikleri ile tanıtım faaliyetlerinde kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.

23-26 Temmuz Tarihlerinde Beyşehir Öğretmenevi konaklamalı olmak üzere Beyşehir Gölü ve Eflatun Pınarında gerçekleştirilen Beyşehir Ekosistemi Fauna ve Florasının inceleme ve araştırma çalışmaları Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Milli Yüzücüleri ile gerçekleştirildi. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol AYDIN’ın destekleriyle Milli Yüzme Antrenörlerimiz Cenk UTKUOĞLU ve Cengiz UZUN refakatında Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Dalış Eğitmenlerinin eğitimleri sonrasında 6 Milli Down Sendromlu sporcu ilk defa Beyşehir Gölünde tüplü dalış yaparak 4 metrede 20 dakika kalarak dalış eğitimlerini tamamladı ve Beyşehir Gölünde incelemelerde bulundu.  Sporcularımızın başarılarını paylaşmak istiyorum.

beysehir-dogasinin-tanitilmasi.jpg

Fatih Karahan 28 yaşında Down Sendromlu Milli yüzücü Avrupa Yüzme Şampiyonasında İtalyada 2 Beşincilik 6, 8, ve 9.luğu bulunuyorUşak Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu Antrenörlük Bölümü 4. Sınıf öğrencisidir.
İrem Öztekin 19 yaşındaSerbest kelebek karışık stilde yurtdisinda ikincilik ve üçüncülük derecesi vardır.  Aynı zamanda 50 ve 100 kelebek te DÜNYA GENÇLER ROKORU vardır.
Hasan Gökhan KOTAN  30 yaşında, Türkiye şampiyonluğu var,milli yüzücü 2013 yılında portekiz 'de serbest stilde 2015-2016 italya da dereceleri var,2019 da İstanbul boğazını  yüzerek geçti derecesi 1.saat 18 dakika 13 saniye kıtalararası yüzücü ünvanına sahip, millî  basketbolcu takım Portekizde Dünya 3.sü oldu Türk Telekomda Çalışıyor
Ada Zehra Anlatıcı, 2018 50-100-200m sırt Turkiye Şampiyonu, 2019 50-100-200 Sırt ve Serbest Türkiye Şampiyonu, 2019 50m kurbağalama 16 yaş altı Dünya rekoru, 2020 serbest, sırt, kurbağalama 1.Bölge Sampiyonu
 Rana Bağdat  50-100 m kelebek Türkiye Şampiyonu, 100 m kelebek gençler Avrupa 2. Si Olan sporcularımızı tebrik ediyoruz.

TRT Haberde canlı yayınlanan Downlu Milli Yüzücülerin dalış eğitimi ve dalış etkinliği büyük beğeni topladı. Bu alanda yeni çalışmalara olanak sağlayacağını düşünüyoruz.

6. Koruma Programına alınan Beyşehir Dedegöl Dağları gibi Ereğlimizin değeri AKGÖL, İvriz Çayı Zonu ve Ereğli Doğasınında Koruma programına alınmasını diliyor ve istiyoruz. Çevre ve Doğayı korumak ve güzelleştirmek için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz.

beysehir-dogasinin-tanitilmasi-001.jpg

beysehir-dogasinin-tanitilmasi-002.jpg

beysehir-dogasinin-tanitilmasi-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.