Bölünme Sürecine Farklı Bir Bakış

Bölünme Sürecine Farklı Bir Bakış

Ereğli Yüksek Öğretimi Geliştirme Derneği Başkanı Ergun Özgüven Ereğli’nin yüksek öğretimde ki bölünme sürecini değerlendirerek, “ Bağlanma sürecinin Ereğli için en büyük getirisi Adalet Meslek Yüksek Okulunun önünün açılması olabilir” dedi.

Yaklaşık 10 gün önce Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Ereğli Eğitim Fakültesi, Doğa Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulunun Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlanması konusuna bir yorumda Ereğli Yüksek Öğretimi Geliştirme Derneği Başkanı Ergun Özgüven’den geldi. Ereğli’nin yüksek öğretimde ki bölünme sürecini değerlendiren Özgüven, Konya Milletvekili Cem Zorlu’nun bağlanmanın kaynak aktarımı bakımından iyi olacağı düşüncesinin olumsuz olacağını söyleyerek, NEÜ’nün henüz kurulma aşamasında olduğunu ve kaynağının kendine yakın vadede anca yeteceğini ifade etti.

Henüz bağlanmanın söz konusu bile olmadığını belirten Özgüven, Milli Eğitim Bakanlığı’nın konu ile ilgili görüşünü bildirmesinin ardından son sözü Bakanlar Kurulunun söyleyeceğini kaydetti. Durumun Ereğli’ye neler getirip neler götüreceğini anlatan Özgüven, bağlanma sürecinin prestij bakımından öğrenci tercihlerinde sıkıntı oluşturabileceğini, ancak fakülte için Hoca bulma sıkıntısının yok olacağını dile getirdi.

Özgüven son olarak sürecin Ereğli’ye getireceği en büyük artının şuan önü kapanan Ereğli Adalet Meslek Yüksek Okulunun önünün açılabileceğine değinerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.