Bu kadarına da pes artık!

Bu kadarına da pes artık!

Ereğli’de sağlıksız koşullarda et ve sakatat ürünü satış yapan iki şahıs ve bu kişilere göz yuman yetkililer, “Bu kadarına da pes!” dedirtti.

Ereğli’de Camii cemaatlerinin dağılışlarında seyyarlar tarafından çoğu kez kıyafet ve zücaciye ürünlerinin satıldığını görmüşsünüzdür. Fakat iddia ediyoruz ki araçlarının bagajlarında et ve sakatat ürünleri satanı hiç görmemişsinizdir. Evet, yanlış duymadınız. Ereğli’de sonunda buda oldu! Yetkililer tarafından gerekli denetimlerin yapılmaması, araç bagajlarında ne olduğu, hangi ortamda hazırlandıkları belli olmayan et ve sakatat ürünlerinin satılmasına zemin hazırladı.

Ereğli Ulu Camii’nin ikindi namazı çıkışında araçlarını camii önüne park eden iki kişi, sanki Ereğli’de bu duruma “Dur!” diyecek hiç kimse yokmuş gibi rahatlıkla et ve sakatat ürünlerini satışa çıkardı. Son derece hijyen olmayan bir aracın bagajında satışa çıkarılan et ve sakatatlar, görenleri hayrete düşürürken, “ Bu kadarına da pes!” dedirtecek cinstendi.

Kimi bilinçsiz vatandaşlar tarafından sırf fiyatları piyasa değerinin birazcık ta olsa altında olmasından dolayı alınırken, bu durum kimi vatandaşların ise tepkisine neden oldu. Ne kadar sağlıklı olduğu ve nasıl bir ortamda hazırlandıkları belirsiz olan bu ürünlerin seyyar olarak rahatlıkla satılmasının Ereğli’nin büyük bir ayıbı olduğunu dile getiren vatandaşlar, “ Böylesini ilk kez görüyoruz. Bu memlekette hiç mi yetkili yok? Hiç mi Zabıta yok? İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? Bu bir Ereğli ayıbıdır” dedi.

Söz konusu durumu “Gıda da Terör” olarak nitelendiren vatandaşlar, yetkilileri vatandaş sağlığı noktasında biraz daha duyarlı olmaya davet etti. Umut Yaygır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.