BÜYÜK ÜLKÜ YOLCULUĞU:19 MAYIS

BÜYÜK ÜLKÜ YOLCULUĞU:19 MAYIS

19 Mayıs, kutlu uyanışın miladı, istikbale yolculuk, esaret başkaldırı, emperyalizme karşı dik duruşun adıdır.

16 Mayıs’ta başlayan istiklal yolculuğu, 19 Mayıs’ta harekete geçilmiş, istikbal ateşi fitillenmiş Samsun’dan verilen nida, Havza’da yankılanmış, Amasya’da yayılmış, Erzurum’da karara varmış, Sivas’ta hüküm bulmuştur.

Büyük Türk milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, hikmetli bir yolculuğa çıkmış birçok cephede, müdafaa ile bağımsızlığımız için mücadele edilmiş, 29 Ekim 1923 ile Türkiye Cumhuriyeti hayat bulmuştur.

Ulu önder, büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu kutlu günü bayram ilan etmiş ve ümidi olarak gördüğü ve mühim meselelerde vazifelendirdiği Türk gençliğine armağan etmiştir. Türk gençliği, Allah’ın izniyle Cumhuriyetin ve değerlerinin en büyük muhafızıdır. 2023 Lider Ülke Türkiye hedefine giderken de gençliğimize büyük ödevler düşmektedir.

Özellikle, dünyanın ve büyük Türk milletinin en büyük gençlik hareketi olan Ülkü Ocaklarımız bu uğurdu yeminine bağlı, Türk milletinin kutlu geleceğine aşık, damarlarındaki asil kanın her damlasına kanidir.

Bu düşüncelerle, büyük Türk milletinin ve sevgili gençlerimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da Milli Mücadele fitilini ateşleyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin her safhasında emeği olan kahramanlara, aziz şehitlerimize ve başta gençliğinin baharında serdengeçen Ülkü büyüklerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Av. Musa YILMAZ – MHP Ereğli İlçe Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.