Büyük Üstad M. Akif Anıldı

Büyük Üstad M. Akif Anıldı

Ereğli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğü Öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, Ereğli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi salonunda gerçekleşti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek, Şube Müdürleri, Okul Aile birliği başkanı, veliler, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı programda; Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sunu, İstiklal Marşının nasıl yazıldığı konulu piyes, şiirlerindeki mesajları içeren oratoryo gösterisi ve şiirlerinden örnekler sunuldu. Okuldaki Somalili ve Türk öğrenciler tarafından birlikte hazırlanarak sunulan program, izleyicilerden beğeni ve takdir aldı.

Programın sonunda bir konuşma yapan Ereğli Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek, “ İstiklal Şairimiz M. Akif Ersoy, Milli mücadele yıllarında bir inanç, aksiyon ve dava adamı olmasının yanında aynı zamanda bir ahlak abidesidir. Her öğrencimizin Safahat isimli eseri en az bir defa baştan sona okuması ve şiirlerindeki mesajı anlaması büyük önem arz etmektedir. Akif’in Şiirlerindeki mesaj, bu gün eksikliğini hissettiğimiz değerlerimizin önemini ve gerekliliğini şiir tadında ve çarpıcı bir üslupla bize tekrar hatırlatmaktadır. Öğretmenler olarak bizler, medeniyet yarışında ülkemizi sırtlayacak olan Asımın Neslini yetiştirmek için daha fazla gayret göstermek zorundayız. Programda emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve görev alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, İstiklal Şairimiz M. Akif Ersoy’ u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.