Cezaevi için 74 milyon ödenek çıktı
Ak Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, Ereğli’ye yapılması planlanan ceza evi için 74 Milyon TL’lik ödeneğin çıktığını söyledi.
AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi; “TOKİ bölgesine yapılacak olan T Tipi ceza evi için 74 Milyon TL’lik ödenek Adalet Bakanlığından çıktı. En Kısa süre içerisinde ihalesi yapılarak Cezaevi inşaatına başlanacak. Eski cezaevi hem şehir ortasında kalmış hem de fiziki olarak iş yapamaz hale gelmişti. Yeni cezaevi yapımı gündeme geldiği günden beri gerekli girişimleri yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz Ankara’da Ereğli için yapılan her projenin takipçisiyiz, dedi.
Yeni yapılacak cezaevinin 165 bin metrekarelik alana yapılacağını öğrenildi. Bu alanın Milli Emlak ve hazine tarafından Adalet bakanlığına Ereğli Belediyesinin imar tadilatından sonra devredildiği öğrenildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.