Çiftçi Prim Desteklemelerine Başvurular Başladı

Çiftçi Prim Desteklemelerine Başvurular Başladı

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde yürüttüğü prim desteklemeleri ile alakalı uygulamaların devam ettiğini belirtti.

 Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Özgüven arpa, buğday, çavdar, yulaf, nohut gibi ürünlerin hasadını yapan çiftçilerin müstahsil makbuzları ile birlikte Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurmaları durumunda kayıtlarının yapıldığını ve prim ödemelerinin gerçekleştirildiğini kaydetti.  Hububat ve Baklagil ürünlerinin hasadının tamamlandığını ifade eden Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, çiftçilerin prim desteklemelerinden faydalanabilmeleri için müstahsil makbuzu, kimlik fotokopisi, borsa tescil belgesi, dilekçe ve taahhütname ile ilgili müdürlüğe başvurmaları gerektiğini anımsattı.

Arpa, buğday, çeltik gibi ürünlere ton başına 50 TL, nohut, fasulye, mercimek gibi baklagillere ise ton başına 100 TL prim desteği verildiğini söyleyen Özgüven, çiftçilerden prim desteklemelerine başvuru işlemlerini gerçekleştirirken evraklarını eksiksiz tamamlayarak başvurmalarını istedi. Bakanlığın yürüttüğü çalışmalar kapsamında bu yıl ilk kez fatura müstahsil raporlarını bilgisayar ortamında kontrol ettiklerini de dile getiren Özgüven, vatandaşlara hububat ürünlerinin kantar fişlerini saklama konusunda da uyarılarda bulundu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.