Çiftçilere Gece Eğitimi Veriliyor

Çiftçilere Gece Eğitimi Veriliyor

Kış sezonunun başlamasıyla birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürlüğü teknik personelleri çiftçileri çeşitli konularda bilgilendirmek, sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları bulmak amacıyla gece eğitimleri düzenlenmeye başladı.

Her akşam bir köyde gerçekleştirilecek eğitim toplantılarının ilki Özgürler köy kahvesinde gerçekleştirilirken toplantıya İlçe Müdürü Özkan Özgüven, İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Yusuf Tari, Necati Abat, Mesut Gürbüz, Fevzi Yıldız, Mahmut Yavuz ve Tarım Kredi Kooperatifi Mühendisi Nuri Işık katılarak gübreleme, hayvancılık ve tarımsal desteklemeler konularında çiftçileri bilgilendirdiler.

Gübrelemenin yapılan toprak analizlerinin sonucuna göre yapılmasının gerektiğini belirten Ziraat Mühendisi Yusuf Tari, doğru gübrelemenin üretimi doğrudan etkileyeceğini ve bu konuda çiftçilerin yeterli bilgiyi İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinden alabileceklerini söyledi.

Her yıl düzenledikleri gece eğitimi toplantılarıyla ve kurslarla çiftçilerin birçok konuda yeni teknolojilerden ve tarım tekniklerinden haberdar etmeyi amaçladıklarını söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürü Özkan Özgüven, bu yeniliklerin Ereğli tarımında yaygınlaşmasının beraberinde üretimde kalite ve verimin artacağını belirtti.

Her akşam bir köyde eğitim toplantılarını yapacaklarını belirten Özgüven, çiftçilerin bilmedikleri, merak ettikleri konularda teknik personeller tarafından doğru yönlendirileceğinin altını çizerek, sohbet ortamında geçen bu toplantılara vakit ayırmalarını ve ilgili olmalarını istedi.

Toplantıda söz alan Ziraat Mühendisi Nuri Işık çiftçilere hayvancılık hakkında bilgiler verirken, teknik personellerin vatandaşların sorularını cevaplamaların ve karşılıklı sohbetlerin ardından toplantı sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.