Çiftçiye önemli duyuru: İlk kez e-Devlet üzerinden yapılacak!

Çiftçiye önemli duyuru: İlk kez e-Devlet üzerinden yapılacak!

ÇKS ürün güncelleme işlemleri başladı! İlk kez e-Devlet üzerinden yapılacak!

Çiftçi, 2022/2023 üretim dönemine ait ÇKS ürün güncelleme işlemlerini 1-28 Şubat 2023 tarihleri arasında  E-Devlet kapısı veya İl/İlçe müdürlükleri üzerinden yapabilecekler. 
Tarım ve Orman Bakanlığı konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu yıl ilk kez ÇKS başvurularının e-Devlet üzerinden yapılması imkânı getirilmişti. ÇKS başvurusu yapan tüm çiftçiler, ürün güncelleme başvurularını da 28 Şubat’a kadar e-Devlet üzerinden yapabilecekler.
Ayrıca isterlerse İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine de bizzat başvuru yapabilecekler. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) 2023 üretim yılı için başvuruda bulunan çiftçiler, ürün güncelleme taleplerini bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığının, tarımın dijitalleştirilmesine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, ÇKS kayıt yenilemeleri için 1 Ekim 2022 itibarıyla e-Devlet üzerinden başvuru imkânı getirilmişti.
Bu sürecin bir devamı olarak, ÇKS ürün güncelleme işlemleri de 1 Şubat’tan itibaren ilk kez e-Devlet kapısından yapılabilecek. Güncelleme talepleri için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen de başvuruda bulunulabilecek.
Ürün güncelleme başvuruları 28 Şubat tarihinde sona erecek. Entegrasyonunun ilk fazı, 1 Ekim 2022 itibarıyla hayata geçmişti ÇKS’nin e-Devlet kapısına entegrasyonunun ilk fazı olan kayıt yenileme başvurularının e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmesi süreci, 1 Ekim 2022 tarihi itibarıyla hayata geçmişti.
Ürün güncelleme işlemlerinin de e-Devlet kapısı üzerinden yapılmasına imkân veren uygulama, bu sürecin ikinci fazını oluşturuyor. Dijitalleşme ve bürokrasinin azaltılması kapsamında
atılan bu adım sayesinde, tüm üreticilerin emek ve zamandan tasarruf sağlaması hedefleniyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.