ÇKS’ de Son Gün 31 Aralık

ÇKS’ de Son Gün 31 Aralık

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven yaptığı açıklamada Mazot, Gübre ve Toprak Analizi desteklemelerinde başvuru süresinin 31 Aralık 2012 Pazartesi günü son bulduğunu kaydetti.

Özgüven, çiftçilerin bir an önce 31 Aralık Pazartesi mesai bitimine kadar ÇKS dosyalarını teslim etmeleri gerektiğini, aksi halde 2012 yılına ait birçok desteklemeden faydalanamayacaklarını belirtti.

Ayrıca daha önce dosyasını İlçe Müdürlüğüne getirip henüz toprak analizi sonuçlarını getirmeyen çiftçilerin yine 31 Aralık Pazartesi günü mesai bitimine kadar analizlerini getirmeleri gerektiğini söyleyen Özgüven, toprak analizi yaptırmayan üreticilerin desteklemesinin sadece mazot ve gübre üzerinden hesaplanarak ödeneceği konusunda uyardı.

Özgüven, prim fark ödemelerinde çiftçilerin faturalarını teslim etmiş olsalar dahi 2012 ÇKS dosyalarını yaptırmamış olmaları durumunda bu desteklemelerden faydalanamayacaklarını vurgularken, aynı zamanda 2013 yılında sertifikalı tohum desteklemelerinden yararlanmak isteyen üreticilerin ise 2013 ÇKS dosyalarını yaptırmaları gerektiğini ve bunun son süresinin de yine 31 Aralık 2012 Pazartesi günü olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.