Çocuklarımız en değerli varlıklarımız

Çocuklarımız en değerli varlıklarımız

Ereğli Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminin bitmesi kapsamında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında velilere seslenen Şimşek, “ Çocuklarımız en değerli varlıklarımız” dedi.

Şimşek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli anne-babalar, Çocuklarınızın hayatınızdaki en değerli varlıklar olduğunu hiçbir zaman unutmayın.  Karne notları yüksek olan öğrencilerimizin aileleri, bu öğrencilerimizi, aşırıya kaçmadan, uygun bir şekilde ödüllendirerek,  taltif etmeli ve başarının hazzını yaşatmalıdırlar. Diğer yandan karnede zayıfı olan öğrencilerimize, anne ve babaları anlayışlı davranmalı, bu karnenin çocuklarının sadece bu yılın birinci dönemine ait bir gösterge olduğunu,  tüm kişilik ve yeteneklerinin göstergesi olmadığını iyi bilmelidirler. Lütfen, çocuğunuzu başkalarıyla kıyaslamayın. Çünkü her çocuğun kişiliği, yetenekleri ve özellikleri biri birinden farklıdır. Kıyaslayarak ve aşağılayarak başarıyı artıramazsınız. Aksine çocuğun kendini değersiz ve işe yaramaz olarak değerlendirmesine neden olursunuz.  Ayrıca karnedeki başarı ya da başarısızlıkta anne, babanın da pay sahibi olduğunu unutmayınız. Öncelikle çocuğunuzun başarılı olduğu alanlarını görüp takdir edin. En başarısız görünen çocukta bile takdir edilecek yönlerin bulunacağını unutmayın. Çocuklarımıza vereceğimiz mesajlar ve destekleyici tavırlarla çocuğun hem kendini güvenli ve değerli hissetmesini, hem de tatilini daha huzurlu ve verimli geçirmesini sağlayabiliriz. Tatilin dinlenme ihtiyacına yönelik verildiği göz ardı edilmemeli ve çocuklarımıza,  dinlenebilmeleri için gerekli fırsatlar verilmelidir.        

Fedakârca çalışarak birinci dönemi başarıyla tamamlayan yöneticilerimize öğretmenlerimize ve öğrencilerimize, aileleriyle birlikte sevgi ve hoşgörü ortamında, sağlık ve huzur içerisinde bir tatil geçirmelerini diliyor, öğrencilerimizin her yönü ile yetiştirilmesinde emeği geçen tüm yönetici, öğretmen, personel ve öğrenci velilerimizi kutlayarak teşekkür ediyorum” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.