Dalında meyvesi bulunan armut ağacı bir yılda 3 kez çiçek açtı

Dalında meyvesi bulunan armut ağacı bir yılda 3 kez çiçek açtı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde dalında meyvesi bulunan armut ağacı, Ağustos ve Eylül ayında iki kez daha çiçek açtı.

Ağacın 1 yılda 3 kez çiçek açtığını söyleyen İmdat Kibar (70), “ Nisan ayında çiçek açıp meyve veren armut ağacımız ağustos ve eylül ayında da çiçek açtı. Böylece hem meyvesi hem de çiçeği yan yana geldi. Böyle bir şeye ilk kez tanıklık ediyorum” dedi.  

Seydişehir Değrimenci Mahallesi’nde yaşayan İmdat Kibar’a ait bir meyve bahçesinde bulunan armut ağacı, dallarında meyve varken ağustos ve eylül ayında çiçek açtı. Görenlerin şaşırdığı bu manzara ile daha önce karşılaşmadığını belirten bahçe sahibi Kibar, “armut ağaçlarımız 9 yıl önce aldık ve toprakla buluşturduk. Birkaç yıldır meyvesi oluyor. Uzun yıllardır bahçemize meyve ağaçları diktik. Bu zamana kadar aynı dalda hem meyve hem de çiçeği olan meyve ile karşılaşmadım” dedi.

Armut ağacının ilkbahar dönemlerde de çiçek açarak meyve verdiğini belirten İmdat Kibar, " Armut ağacımız nisan ayında çiçek açar. Deveci armudu çeşidi türüne göre meyvesini verir.  Bu yıl armut ağacımız sıcak havalara aldanıp iki kez açtı. Ağaçların çiçek açmasına çok şaşırdım. Sıcaklıkların mevsim normalinin üzerinde olması nedeniyle yılda 3 kez çiçek açmış oldu. Bahçede bir sürü ağaç var ama bir tek bu armutta hem meyve hem de çiçekle karşılaştık. Bu yaşıma kadar hiç armut ile çiçeği bir arada görmemiştim. Bir taraftan armut olgunlaşırken, diğer taraftan ağaç çiçek veriyor şaşırdık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.