Davutoğlu'nu kızdıran gazeteci tanıdık çıktı

Davutoğlu'nu kızdıran gazeteci tanıdık çıktı

ABD'li bakan John Kerry yapılan basın toplantısında Davutoğlu'nun tartıştığı gazeteci tanıdık çıktı.

Basın toplantısında ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Ahmet Davutoğlu ile "Siyonizm" tartışmasına giren gazetecinin Matthew Lee olduğu ortaya çıktı.

Dünkü basın toplantısındaki ilk soru, Erdoğan'ın 'siyonizm' ile ilgili yaptığı açıklama olmuştu. ABD'li gazeteci, hem Kerry hem de Davutoğlu'ndan "Erdoğan'ın İsrail'e yönelik düşmanca tavrı"nı yorumlamalarını istemişti.

O GAZETECİ TANIDIK ÇIKTI

Geçen kasım ayında ABD Dışişleri Sözcüsü Nuland ile "Erdoğan tartışmasına giren" de Matthew Lee'den başkası değildi.

ABD'Yİ ERDOĞAN'A SES ÇIKARMAMAKLA SUÇLAMIŞTI

Associated Press (AP) muhabiri Lee, günlük basın brifingi sırasında Nuland'dan, Gazze operasyonu nedeniyle İsrail'e "terörist devlet" diyen Erdoğan'ın sözlerini yorumlamasını istemişti.

Nuland, ABD'yi Erdoğan'a karşı sessiz kalmakla suçlayan gazeteciye net yanıt vermekten kaçınarak ''Her iki tarafta da gerginliğin azaltılmasına yönelik söylemlere odaklanmış durumdayız. 'Şu şunu dedi, bu bunu dedi' üzerinde ayrıntılara girmeyeceğim'' ifadesini kullanmıştı.

Bunun üzerine Lee: "Türkiye'nin liderleri, İsrail'in terör uyguladığını söylüyor ve siz buna katılmadığınızı söylemeyi reddediyorsunuz ya da belki sessiz kalarak buna katılıyorsunuz" diye tepki göstermişti.

Daha sonradan ikili arasında gergin bir diyalog yaşanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.