Down Cafe Ereğli'ye Renk Katıyor

Down Cafe Ereğli'ye Renk Katıyor

Kısa bir süre önce Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan’ın katılımı ile açılışı yapılan Ereğli Down Cafe, Ereğli’ye sosyal alanda renk katıyor.

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında desteklenen ve Ereğli Kazım Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Gençlik Spor Klübü Derneği tarafından yürütülen "Konya Ereğli Down Cafe ve Özel Gençler Sanat Evi" projesinin uygulamalı eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği Ereğli Down Cafe, yürüttüğü uygulamalı eğitim faaliyetleri kapsamında Ereğli’ye hem sosyal hem de kültürel alanda renk katıyor.

Ereğli Down Cafe’nin faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini belirten Ereğli Down Cafe Proje Koordinatörü Vefa Demirkıran, projenin temelde 3 önemli hedefi bulunduğunu söyledi. Bu hedeflerin Özel gençlere nitelikli servis hizmetleri eğitimi vermek, istihdam edilmelerini sağlamak ve toplumun engellilikle ilgili farkındalığını arttırmak olduğunu ifade eden Demirkıran, özel gençler tarafından işletilen bu Cafe’nin bir ticari işletmeden ziyade eğitim merkezi olduğunu anımsattı.

Ereğli Down Cafe’de uygulamalı eğitime tabi tutulan gençlerin protokol imzalanan işyerleri vasıtası ile istihdam edilmelerini projenin verdiği en büyük meyve olarak nitelendiren Demirkıran, Cafe’de hiçbir kar amacı gözetilmeksizin vatandaşlara maliyetine çok lezzetli yemek yeme imkânı verildiğini kaydetti.

Cafe’nin aynı zamanda Sanat Evi niteliğinde olması nedeni ile engelli bireyler tarafından yapılan el işi ürünlerin vatandaşlara sergilenme fırsatının da yakalandığını dile getiren Demirkıran, son olarak vatandaşların özel gençler tarafından işletilen Down Cafe’ye destek vermelerini istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.