Dr. Babüroğlu Ereğli'de Konferans verdi

Dr. Babüroğlu Ereğli'de Konferans verdi

Emekli Tuğgeneral, İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Naim Babüroğlu, ADD Ereğli Şubesi'ni Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu konferansta konuştu.

Son dönemde Atatürk ile ilgili yaptığı araştırmalar ve yazdığı kitaplarla tanınan Babüroğlu'nun konferansına yoğun katılım oldu. Konferans öncesi konuşan ADD Ereğli Şube Başkanı Ali Karamanoğlu, Babüroğlu'nu dinleyicilere tanıtarak, etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.

Yaklaşık iki saat süren konfransta Babüroğlu, Atatürk'ü hayatından kesitlerle anlattı. Asker, devlet başkanı, insan Atatürk'e ilişkin tarihi olayları duygusal bir aktarımla anlatan Babüroğlu'nun, "Peki Atatürk nedir derseniz, Atatürk akıldır, Atatürk bilimdir, Atatürk tam bağımsızlıktır, Atatürk anti emperyalizmi., Atatürk en çok da umuttur, umut. İşte bu yüzden tarihin kıskandığı liderdir Atatürk" sözleri salonda bulunanlardan büyük alkış aldı. Babüroğlu, hastalık ve ölümüne ilişkin konuşurken de Atatürk'ün Fransızca'dan çevirdiği, çocukluk arkadaşı ve yaveri Salih Bozok'a gönderdiği 18 Ekim 1914 tarihli mektubunda yer alan şiiri de paylaştı. Salonda duygu yoğunluğu oluşturan şiir şöyle:

"Hayat kısadır,

Biraz hayal

Biraz aşk

Ve sonra Allahaısmarladık

Hayat boştur,

Biraz hüzün

Biraz ümit

Ve sonra Allahaısmarladık"

Konuşmasını bitirirken dinleyicilere teşekkür eden Dr. Babüroğlu'na ADD Şube Başkanı Karamanoğlu çiçek sundu. Dr. Babüroğlu konferans sonrası kitaplarını imzaladığı Ereğlililerle fotoğraf da çektirdi.

.jpg1.jpg2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.