İvriz havacılık, Dron ile tarımsal ilaçlama Karapınar’da showroom açtı

İvriz havacılık, Dron ile tarımsal ilaçlama Karapınar’da showroom açtı

İvriz Tarım Teknolojileri ve havacılık Drone ile tarımsal ilaçlama, Karapınar’da showroom açtı.

Konya’nın Karapınar İlçesinde, Furkan Tuncer ve Berkay Erdoğan isimli girişimciler tarafından, son yıllarda birçok alanda kullanılmaya başlanan insansız hava aracını (drone), tarım ilaçlamasıyla Karapınar ve bölge çiftçisine açmış oldukları showroom ile hizmete sundu.

Daha üstün özellikleri bulunan tarım ilaçlama dronu, zaman ve işgücü avantajının yanı sıra iş güvenliği sağlamasıylada dikkat çekiyor.

Hızla gelişen teknolojiyle birlikte insansız hava araçları da neredeyse günlük yaşamın bir parçası haline geldi. Artık birçok alanda kullanılan dronlar, çiftçilerin de hizmetine girdi. Son yıllarda tarım alanında haritalama, ölçüm, gübreleme, hastalık, zararlı tespiti ve ilaçlama alanlarında kullanılmaya başlanan son sistem gelişmişinsansız hava araçlarıyla Karapınar, Ereğli ve bölge çiftçisine bu gelişmiş hizmeti sunmaktadır.

Tarım ilaçlama dronunu çiftçilerin hizmetine sunan İvriz Tarım Teknolojileri sahipleri Furkan Tuncer ve Berkay Erdoğan yapmış oldukları açıklamada;

Çevreci ve tarım alanında kullanılabilecek olandrone ile tarım ilaçlama insansız hava aracının çalışmalarını bölgede geniş bir alanda uygulamaya geçirdiklerini söyledi. Tuncer ve Erdoğan havadan dronlu ilaçlamanın çiftçilere büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

“Hem zamandan hem ilaçtan kazancımız oluyor”

“Klasik yöntemler çiftçiye çok büyük maliyetler getirmesinin yanı sıra zaman ve iş gücü kaybına neden oluyor.drone ile ilaçlamada büyük bir fark oluşturuyor. Bu da süre olarak çok büyük bir kazanım sağlıyor. Dolayısıyla aynı alanda daha az ilaç kullanarak hem çiftçiye hem bize hem devlet ekonomisine ek bir avantaj sağlamış oluyoruz. Standart yöntemlere göre zaman kaybını, metrekareye sıkılan ilacı ve iş gücünü minimuma indiriyor; ayrıca olası zehirlenmelerin önüne de geçilmektedir. Hem zamandan hem ilaçtan kazancımız oluyor, diye konuştu.

Düzenlenen açılış programına Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Aksaray İli Gülağaç Belediye Başkanı Faruk Teğmen, Oda Başkanları, Karapınar ve Ereğli’den davetliler katıldı.

Bizlerde Metro tv ve Yeni Ereğli Gazetesi olarak çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyor ve İvriz Tarım Teknolojileri showroom sahiplerine hayırlı olsun diyor ve bol kazançlar diliyoruz.

1-567.jpg2-574.jpg3-448.jpg4-366.jpg5-217.jpg6-156.jpg7-120.jpg8-097.jpg9-082.jpg11.jpg10-069.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.