Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Dünya Engelliler Günü Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler günü tüm Türkiye'de olduğu gibi Ereğli'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programı Şehit Mustafa Yurter Özel Meslek Eğitim Merkezi ile Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin katkıları ile Ereğli Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli Askerlik Şube Başkanı Personel Yzb. Ülker Garip, Ereğli Emniyet Müdürü Yücel Kaya, resmi daire amirleri ile çok sayıda engelli birey ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Şehit Mustafa Yurter Özel Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Alparslan Ünal, engelli olmanın ve engellerle yaşamanın birçok sorunu da beraberinde getirdiğini ifade etti. Türkiye'de 8,5 milyon engelli birey olduğunu söyleyen Ünal, engelli birey sayısının ülke nüfusunun yüzde 12,29'na tekabül ettiğini belirtti.

Engelli Bireylerin bağımsız yaşamaları ve toplumla bütünleşmelerini sağlayan eğitim kurumlarının bulunduğunu dile getiren Ünal, her geçen gün özel eğitim hizmetlerinden yararlanan birey sayısının arttığını kaydetti. Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı ise, engelli bireylere engelsiz bir dünya zemini oluşturmanın devletin sosyal sorumluluklarının en başında geldiğini belirtti. Kaymakam Bağcı, gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde engelli bireylere gerekli eğitimin verilmesi ile birlikte neleri başarabileceklerine şahit olduklarını söyledi.

Protokol konuşmalarının ve engelli bireyler tarafından hazırlanan gösterilen sunumların hazırlanmasının ardından, özel sporcular spor müsabakalarında Türkiye çapında derece alan engelli bireylere hediyeleri verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.