Dursun’dan Regaip Kandili Mesajı

Dursun’dan Regaip Kandili Mesajı

Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.           

Regaip’in rağbet edilen, çok kıymet verilen, ihsan ve bağışlanma anlamına geldiğini hatırlatan Dursun, “Regaip Kandiliyle başlayan üç aylar iklimi, müminler için adeta manevi hasat mevsimidir" dedi.

Kandillerin İslam âlemi için büyük önem arz ettiğini belirten Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, Regaip Kandilini büyük bir manevi coşku içerisinde karşıladıklarını ve bu tip günlerde kalplerin yumuşayıp, insanların biraz daha mana âlemine yöneldiğini söyledi.

Dursun, mesajında “Regaip Kandili, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını da kapsayan mübarek üç ayların başlangıcıdır. Üç aylar olarak adlandırdığımız mübarek aylardan, Recep Ayı’nın ilk kandil gecesi olan Regaip Kandili de, bugünlerden birisidir. Üç aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir mevsimdir” dedi.

Cenab-ı Hakkın her mümine bu kandil gününün manevi ikliminden daha fazla yararlanmayı nasip etmesini dilediğini belirten Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, “Bu vesileyle Ereğlili hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.