Ebru Sanatına Yoğun İlgi Gösterdiler

Ebru Sanatına Yoğun İlgi Gösterdiler

Avrupa Birliği Projesi çerçevesinde 4 Avrupa Birliği ülkesinden Ereğli'ye gelen eğitim heyeti, Ereğli'de ki bir Ebru atölyesini gezerek yapılan Ebru'lara yoğun ilgi gösterdiler.

Ereğli İlçesine bağlı Sazgeçit İlköğretim Okulu'nun Comenius Okul Projesi, 'Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları' kapsamında, proje ortağı olarak Fransa, Almanya, Litvanya ve Macaristan'dan 12 eğitimci heyet Ereğli'ye geldi. Misafir heyet Ereğli’de ki Ebru Sanatçısı Zehra İnan'ın atölyesini ziyaret etti. Yapılan Ebru Sanatına yoğun ilgi gösteren turistler, " Geleneksel Türk El Sanatlarından biri olan Ebru Sanatının yapımını sanal ortamdan çoğu kez izledik. Ereğli'de bu sanatın yapıldığını duyunca nasıl yapıldığını görmek için bu atölyeyi ziyaret ettik. Sudan nasıl güzel resimler çıkıyor, canlı canlı izleme fırsatı bulduk" dediler.

Ebru Sanatçısı Zehra İnan ise, " Yurt dışından Ereğli'mize gelen yabancı turistlere Ereğli'mizi böyle güzel bir sanat dalı ile tanıttığım için çok mutluyum. Ereğli'nin bu tür güzel sanatlarla anılması için çaba sarf edeceğim" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında 4 farklı ülkeden gelen eğitimci kafilenin kardeş okul projeleri kapsamında Ereğli'nin tarihi ve turistik yerlerini gezeceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.