Eğer’den Mevlana Haftası Mesajı

Eğer’den Mevlana Haftası Mesajı

Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Eğer, Mevlana Haftası Dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Eğer yayınladığı mesajda şunlara yer verdi:  “Mevlana Celalettin-i Rumi  “Her ne istiyorsan kendinde ara, senin canının içinde bir can var, o canı ara!” diyerek kendi iç benliğini keşfederek “İnsan yaratılmışların en şereflisidir.” düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayıp sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolü olmuştur.

Hayatını, ‘Hamdım, piştim, yandım.’ sözleri ile özetleyen Mevlâna Celalettin-i Rumi’nin evrensel bakış açısını " Yolumuzda riyazet yok; burada hep lütuf var, bağış var. Hep sevgi, hep gönül alış, hep aşk, hep huzur var." sözleriyle dile getirmiştir. İnsan düşüncesine verdiği en büyük miras aşk, sevgi ve birlik mesajıyla bütün insanlığı kucaklayıp kendini insanların eğitimine ve hizmetine vakfederek yaklaşık 750 yıl insanlığa iyi, doğru, huzur ve mutluluk yolunda rehberlik etmiştir.

İnsan düşüncesine yepyeni bir mesajlar vererek ilim ve akıl yoluna heyecan katarak yeni ufuklar açan Mevlana Celalettin-i Rumi, müstesna yüce bir varlık, ilahi bir ışık, manevi bir güneş olarak sadece ülkemizi değil bütün dünyayı aydınlatmış ve her geçen yıl daha da fazla aydınlatmaktadır.  

Bu yıl da Mevlana Haftası etkinliklerinin ve Hz. Mevlana’nın 739.vuslat yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinin verimli geçmesini, milli birlik barış ve kardeşlik çabalarına katkıda bulunmasını temenni ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.