Eğitim Fakültesi N. Erbakan’a bağlanıyor!

Eğitim Fakültesi N. Erbakan’a bağlanıyor!

Ereğli Kemal Akman Eğitim Fakültesinin Konya Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlanmasına Yüksek Öğretim Kurumu’ndan vize çıktı.

Kimileri için dezavantaj, kimileri için avantaj olarak yorumlanan Ereğli Kemal Akman Eğitim Fakültesinin uzun zamandır beklenilen Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlanma kararının Yüksek Öğretim Kurumu YÖK tarafından olumlu karşılandığı kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, böyle bir kararın uzun zamandır beklendiğini ve YÖK’ün her iki üniversitenin rektörleri ile yapılan görüşmeler neticesinde Ereğli Kemal Akman Eğitim Fakültesini Konya Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlama kararı aldığını ifade etti.

Bir Eğitim Fakültesi veya Meslek Yüksek Okulu’nu farklı bir üniversite bünyesine bağlamanın üç aşaması olduğunu söyleyen Zorlu, bunların birinci aşamasında YÖK’ün, ikinci aşamasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve üçüncü aşamasında ise Bakanlar Kurulunun geldiğini belirtti. Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksek Okulunun Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlanmasının ne zaman gerçekleşeceği sorusunu yanıtlayan Zorlu, bağlanmanın yapılabilmesi noktasında son sözü Bakanlar Kurulu kararının söyleyeceğini kaydetti.

Zorlu, YÖK’ün Ereğli Kemal Akman Eğitim Fakültesinin Konya Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlama kararı ile ilgili yaptığı yorumda söz konusu durumun Ereğli için avantaj ve dezavantajlar getireceğini dile getirdi. Necmettin Erbakan Üniversitesinin yeni kurulan bir üniversite olması nedeni ile kaynak aktarımı hususunda Ereğli’ye artılar getireceğini ifade eden Zorlu, Selçuk Üniversitesi gibi dünya çapında kendini ispat etmiş bir üniversitenin bünyesinden ayrılmanın da Ereğli için bir dezavantaj olduğunu belirtti.

Zorlu son olarak, “ Konuya avantaj ya da dezavantaj yönüyle bakmamak lazım. Bağlanma ile avantajda sağlanacak, dezavantajda. Durumun Ereğli’ye hayırlı olmasını dilemeliyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.