Eğitimle İlgili Çalışmalarımız, Asra ve Geleceğe Damga Vuracak

Eğitimle İlgili Çalışmalarımız, Asra ve Geleceğe Damga Vuracak

Milletvekili Etyemez: Eğitimle İlgili Çalışmalarımızı, Asra ve Geleceğe Damgasını Vuracak Bir Vizyonla Yürütmekteyiz

Yarıyıl tatili nedeniyle açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Eğitimle ilgili çalışmalarımızı, içinde bulunduğumuz asra ve geleceğe damgasını vuracak bir vizyonla yürütmekteyiz. Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığımız zorlu süreçte fedakarlıklarını esirgemeyen öğretmenlerimize, idarecilerimize, öğrencilerimize ve tüm velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı yarıyıl tatili nedeniyle açıklamalarda bulundu. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 18 milyonun üzerinde öğrencinin karne heyecanı yaşadığını belirten Milletvekili Halil Etyemez, çocukların heyecanını yürekten paylaştığını ifade etti. Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle zorlu bir süreçten geçildiğini kaydeden Milletvekili Etyemez, bu zorlu süreçte fedakarlıklarını esirgemeyen öğretmenlere, idarecilere, öğrencilere ve tüm velilere teşekkür etti.

Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasının,  nesillerin kaliteli bir eğitim öğretim sistemiyle buluşmasıyla mümkün olduğunu vurgulayan Etyemez, “Eğitimle ilgili hazırlıklarımızı, içinde bulunduğumuz asra ve geleceğe damgasını vuracak uzun vadeli bir vizyonla yürütmekteyiz.  Kadim bir medeniyet birikimine sahip olan ülkemizin hedeflerine ulaşmasının,  nesillerin kaliteli bir eğitim öğretim sistemiyle buluşmasına bağlı olduğu bir gerçektir.  Bu gerçekten hareketle çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Eğitimci bir milletvekili olarak eğitim ve öğretimle ilgili olarak elimizden ne geliyorsa katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Yarınlarımız için çağı yakalamış, kendi değerlerimize ve kültürümüze bağlı, düşünen, araştıran, sorgulayan, kendisini ifade edebilen, teknolojiyi kullanabilen, en az bir dil bilen, yeteneklerine göre eğitim almış öğrenciler yetiştirmek için çalışmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Yarıyıl tatilinde Milli Eğitim Bakanlığı’nca öğretmenler için isteğe bağlı olarak yeni dijital platform Öğretmen Bilişim Ağı’nın (ÖBA) ilk kez uygulayacağını hatırlatan Etyemez, “Öğretmenlerimiz, kendileri için hazırlanan hizmet içi eğitim faaliyetlerine ÖBA üzerinden katılabileceklerdir. Fikri ve sınai mülkiyet hakları eğitimi, iklim değişikliği ve çevre eğitimi, ilk yardım eğitimi, kütüphane organizasyonu ve kullanımı eğitimi, İngilizce dil sistemi öğretim becerilerinin geliştirilmesi eğitimi, geçici koruma statüsündeki çocuklara yönelik rehberlik hizmetleri eğitimi, geçici koruma statüsündeki çocuklarla psikolojik danışma becerileri eğitimi, dijital becerilerin geliştirilmesi eğitimi ve etkinlik temelli ders tasarımı eğitimleri verilecektir. Bu seminerlere kıymetli öğretmenlerimizin ilgi göstereceklerine yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.